Huisarts - groepsbegeleider/docent, Groningen/Zwolle

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

De huisartsopleiding maakt deel uit van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De staf van de huisartsopleiding UMCG bestaat uit 65 medewerkers en werkt nauw samen met ruim 350 huisarts- en stage opleiders in het Noordelijke deel van het land. De huisartsopleiding UMCG vormt samen met de 7 andere huisartsopleidingen ‘Huisarts Opleiding Nederland’. De Huisartsopleiding is een driejarige opleiding na het artsexamen en bereidt artsen in opleiding tot specialist (AIOS) voor op het veelzijdige beroep van huisarts. Het eerste en het derde jaar bestaan uit huisartsstages, het tweede jaar bestaat uit externe stages die gevolgd worden in ziekenhuizen, verpleeghuizen of bij geestelijke gezondheidzorg (GGZ) instellingen. Huisartsopleiding UMCG biedt plaats aan ruim 250 huisartsen-in-opleiding en heeft vestigingen in Groningen en Zwolle. In Groningen/Zwolle ontstaan vacatures voor een huisarts-groepsbegeleider. Voor één van de vacatures (Groningen) zoeken we specifiek een huisarts-groepsbegeleider met ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ingangsdatum: in wederzijds overleg.

Functiebeschrijving

De belangrijkste taak is het verzorgen van onderwijs voor en begeleiden van een groep aios, samen met een collega-groepsbegeleider, meestal een gedragswetenschapper.

- Je stimuleert het leren van de AIOS, zowel individueel als in de groep.
- Je verzorgt onderwijs aan zowel de AIOS als de (huisarts)opleiders.
- Je draagt zorg voor de toetsing en beoordeling van de voortgang van de AIOS.
- Je begeleidt en ondersteunt de (huisarts)opleiders bij de begeleiding van de AIOS.
- Je ontwikkelt, organiseert en verbetert het onderwijs.
- Je neemt deel aan scholing, werkgroepen en commissies en draagt actief bij aan het onderhouden van een prettig werkklimaat binnen de opleiding.

Wat vragen wij

- Je bent huisarts.
- Je hebt bij voorkeur ervaring in het geven van onderwijs of het begeleiden van groepen.
- Je bent bereid zich verder te ontwikkelen in vaardigheden op het gebied van didactiek en coaching.
- Je bent twee dagen per week beschikbaar (de terugkomdagen zijn dinsdag, woensdag of donderdag).
- Je onderschrijft de visie van de huisartsopleiding UMCG en draagt actief bij in de uitvoering daarvan. De visie is te vinden via de website: www.huisartsopleidinggroningen.nl.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 11-14 uur (0.3-0.4fte) per week. Afhankelijk van opleiding en relevante ervaring wordt een passend salarisaanbod gedaan. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Drs. Remko Bezema telefoonnummer (050) 361 6700 via secretariaat
r.m.bezema@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 januari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier