Verpleegkundige Chirurgie

Afdeling

Chirurgie

Werkomgeving

De afdeling Chirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft 4 verpleegafdelingen voor volwassenen, een Intensieve Verpleegkundige Zorgunit (IVZ) en diverse poliklinieken. Op verpleegafdeling K4 worden patiënten opgenomen voor de chirurgische oncologie en abdominale chirurgie. We zien als verpleegkundige diverse ziektebeelden, operaties en interessante casuïstiek. Dit zorgt voor veel afwisseling en een dynamische werkomgeving. Er is een sterke betrokkenheid bij de patiënt en de familie.

Op verpleegafdeling K4 werken verpleegkundigen, zorgassistenten, medewerkers medische administratie, artsen en andere paramedici in een sfeer van vertrouwen en collegialiteit. Wij streven naar kwalitatief goede en veilige zorg. Binnen de afdeling wordt veel tijd besteed aan scholing en opleiding, zoals een oncologie-opleiding, highcare, werkbegeleiding, verpleegkundig leiderschap en medicatieveiligheid. Je krijgt ruimte en wordt gestimuleerd om ook jouw kennis, ervaringen en inzichten in te brengen. Maar ook om je te verdiepen in specifieke aandachtsvelden, zoals pijn, kwetsbare ouderen, digitalisering, EBP, familiezorg en wond-huid-decubitus zorg.

Een aantal verpleegkundigen uit het team hebben een combibaan omdat zij de kans krijgen om ingezet te worden op de polikliniek van de chirurgische oncologie. Zij zien dan ook patiënten pre- en postoperatief in de poliklinische fase. Hierdoor hebben we een goede samenwerking met de polikliniek wat zorgt voor een hogere patiënttevredenheid. Met het team werken wij continue aan het verbeteren van de zorg en zijn we resultaatgericht en kritisch op ons eigen functioneren. Kijk jij ook vooruit en ben je graag bezig met nieuwe ontwikkelingen, dan horen we graag van je.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een werkdag op verpleegafdeling K4? Kijk dan eens op het Instagram account: verpleegkundeUMCG, onder de hoogtepunten van K4VA.

Daarnaast ben je van harte welkom voor een rondleiding, een dag(deel) meelopen en een nadere kennismaking, ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Maak hiervoor gerust een afspraak met één van de contactpersonen van de verpleegafdeling.

"Wij vinden het belangrijk om samen te werken en onze kennis met elkaar te delen"
José Hessels, verpleegkundige

Functiebeschrijving

Afwisseling, verantwoordelijkheid en uitdaging staan centraal in deze functie. De zorgverlening op de verpleegafdeling kenmerkt zich door een combinatie van verpleegtechnische zorg, aandacht voor de psychosociale zorg en begeleiding gedurende de ziekte- en herstelperiode van de patiënt en naaste(n).

Wil je alvast kennismaken met toekomstige collega's? Bekijk dan deze video.

"Als verpleegkundige op K4 blijf je jezelf ontwikkelen, zowel persoonlijk als op professioneel gebied."
Jesse Hendriks, verpleegkundige

Wat vragen wij

- Je bent een enthousiaste verpleegkundige die interesse heeft in de chirurgische patiënt.
- Je hebt een afgeronde beroepsopleiding Verpleegkunde en bij voorkeur relevante werk/stage ervaring.
- Je kunt goed samenwerken en neemt initiatieven.
- Je weet ideeën en meningen in begrijpelijke taal aan anderen duidelijk te maken, zowel in woorden als in lichaamstaal.
- Je bevordert graag de goede sfeer op de afdeling en blijft je eigen deskundigheid ontwikkelen.
- Je stelt hoge eisen aan je werk en handelt daar ook naar.
- Je toont enthousiasme, inzet en bereidwilligheid.
- Je ziet problemen en moeilijkheden als verbeterkansen.
- Goede dienstverlening en klanttevredenheid staan bij jou hoog in het vaandel, je hebt dan ook een klantgerichte houding, waarbij je anticipeert op wensen en behoeften van klanten.
- Je werkt in alle voorkomende diensten volgens rooster.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een enthousiast team met veel kennis, expertise en ervaring. Dit delen we als team graag met je. Je kan rekenen op een warm welkom en een veilig werk/leerklimaat. Als (nieuwe) collega sta je er daarom nooit alleen voor! Je krijgt van ons een gestructureerd inwerkprogramma met persoonlijke coaching om je te helpen in je eerste maanden op de afdeling. Tijdens het inwerkprogramma krijg je de mogelijkheid om de route van de patiënt te volgen zodat je weet welke disciplines er allemaal met onze patiënten in aanraking komen. Je neemt een kijkje in de keten van de patiënt. Als je goed bent ingewerkt op de verpleegafdeling bieden we de mogelijkheid om ook op de polikliniek te kunnen werken.

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Opleidingen worden (deels) vergoed in tijd en geld. Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling, een fiscale regeling woon-werkverkeer en een bedrijfsfitnessregeling.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (32 - 36 uur per week). Je salaris bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand (schaal 7M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Wil je weten waarom UMCG verpleegkundigen trots zijn op hun werk? Klik dan hier.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Maarten de Jong telefoonnummer (050) 361 8822

regieverpleegkundige K4VA telefoonnummer 06 5272 4445

Solliciteren

Zie jij jezelf als onze toekomstige collega? Leuk! Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Je reactie wordt direct in behandeling genomen. Solliciteren kan tot en met 11 september 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier