Arts-microbioloog

Afdeling

Medische Microbiologie en Infectieprefentie

Werkomgeving

De afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie bestaat uit een diagnostische unit, klinische units en klinische netwerkunits.

De kerntaken richten zich op de drie belangrijkste vragen aan ons vakgebied: preventie, diagnostiek en optimale behandeling van infecties. Speerpunten van het UMCG zijn transplantatiegeneeskunde, oncologie en acute zorg. Complexe infectieproblematiek, de preventie van antibioticaresistentie en de zorg rondom immuungecompromitteerde patiënten zijn daarom belangrijke onderdelen van onze zorgtaken.

Samen met internist-infectiologen, ziekenhuisapothekers en deskundigen infectiepreventie, wordt actief invulling gegeven aan Antimicrobieel, Diagnostisch en Infectiepreventie Stewardship. Daarnaast vindt er door diverse onderzoeksgroepen fundamenteel, translationeel en klinisch-microbiologisch onderzoek plaats binnen meerdere grote internationale EU-projecten.

Functiebeschrijving

Wij zoeken een arts-microbioloog met aandachtsgebied bacteriologie (eventueel aanvullend parasitologie of mycologie). Naast de consultentaak neem je deel aan multidisciplinaire overleggen en draag je bij aan het opstellen of vernieuwen van protocollen die vallen binnen jouw klinische cluster.

Als arts-microbioloog ben je betrokken bij de validatie en implementatie van vernieuwingen in de diagnostische unit. Deze unit vertegenwoordigt de 3 pijlers van microbiologische technieken: kweek, moleculaire diagnostiek en serologie. Er is aandacht voor innovatieve technieken in de vorm van bijvoorbeeld Next-Generation-Sequencing, maar ook op het gebied van versnellen en verbeteren van diagnostiek m.b.v. kweken (bijv. robotisering en sonicatie).

De medische staf van onze afdeling, bestaande uit 19 personen, is samengesteld uit diverse disciplines zoals arts-microbioloog, internist-infectioloog, medisch moleculair microbioloog en epidemioloog. Samen vormen we het opleidingsteam voor de groep AIOS Medische Microbiologie.

Gezien de complexiteit van de zorg die in het UMCG wordt geleverd, bestaat er een intensieve en goede samenwerking tussen de artsen-microbioloog en internist-infectiologen waarbij ieder zijn eigen expertise inbrengt en er dagelijks multidisciplinair wordt overlegd. Ook regionaal streven wij naar goede samenwerking. Het is dus van belang dat je een teamspeler bent met goede communicatieve vaardigheden.

De arbeidsovereenkomst (0,6 fte) binnen het UMCG kan uitgebreid worden met consultentaken in nabije Duitse ziekenhuizen voor 0,2 fte (in de vorm van 1 dag per week).

Heb je affiniteit of ervaring met ICT (Glims, EPIC), Kwaliteit (ISO-15189) of onderwijs, dan strekt dat tot aanbeveling. Zowel ervaren artsen-microbioloog als diegenen die binnenkort hun opleiding afronden worden uitgenodigd om te solliciteren.

Wat vragen wij

Afhankelijk van opleiding en relevante ervaring wordt een passend salarisaanbod gedaan. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Wat bieden wij

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Marjolein Knoester telefoonnummer (050) 361 3480

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 16 januari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier