Fondsenwerver(s) UMCG

Afdeling

Bedrijfsbureau CCC

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid. Stichting Steunfonds UMCG staat hier middenin en steunt wetenschappelijk onderzoek, zorg en innovatie. Wetenschap en verbetering in de zorg heeft donateurs nodig. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Via reguliere kanalen is financiering niet altijd toereikend. Om urgente problemen op te lossen en sneller resultaat te behalen zijn aanvullende donaties nodig. Daarom is Stichting Steunfonds UMCG opgericht. In tegenstelling tot veel grote landelijke goede doelen, geven donateurs via de UMCG fondsen direct lokaal aan de onderzoeker of arts en hebben donateurs zicht op waar het geld naartoe gaat. Het Steunfonds is een overkoepelend fonds en meerdere UMCG fondsen zijn er aan verbonden, zoals het UMCG Transplantatiefonds, UMCG Kanker Researchfonds, het Steunfonds, Onderzoeksfonds, Hartfonds en Alzheimerfonds. De positie van de fondsen in het UMCG zijn vol in ontwikkeling en de vraag naar meer UMCG-fondsen groeit. Je komt in dienst bij het UMCG Comprehensive Cancer Center, van waaruit je één of meer daarbij horende fondsen gaat ondersteunen. Stichting Steunfonds UMCG heeft een ANBI-status. Het Steunfonds heeft een tweekoppig bestuur die diepe wortels hebben in het UMCG en haar netwerk.

Functiebeschrijving

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar fondsenwerver(s) voor het UMCG Kanker Researchfonds (16 uur), UMCG Transplantatiefonds (8 uur), en het Steunfonds (4 uur), die binnen de organisatie fungeert als spin in het web. Je signaleert kansen in de markt en bent een vraagbaak voor nieuwe en bestaande relaties. Je bent het gezicht voor (potentiële) donateurs die zich willen inzetten voor betere zorg en onderzoek. Bijvoorbeeld omdat ze zelf zijn geraakt door kanker, een familielid hebben die een transplantatie heeft ondergaan of dankbaar zijn voor de zorg in het UMCG. Je zoekt verbinding met mensen, bedrijven en verenigingen die willen doneren of activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld onderzoek. Donateurs help je verder in hun acties en evenementen en samen met onderzoekers geef je voorlichting over hun onderzoek en neem je donaties in ontvangst. Vanuit je functie denk je mee met de bestuurders over beleid, wat de beste fondsenwervings- en communicatiestrategie is en geef je hier uitvoering aan. Je beheert sociale mediakanalen en communiceert over nieuws, lopende acties, onderzoeken en verhalen van mensen die zijn behandeld in het UMCG. Je bent op de hoogte welke acties en gefinancierde projecten er lopen en beheert met de financiële afdeling de projecten- en donateursadministratie. Ook coördineer je voor verschillende fondsen subsidierondes, waarbij een wetenschappelijke commissie ingediende onderzoeksvoorstellen beoordeelt.

Wat vragen wij

- HBO/WO werk- en denkniveau.
- Affiniteit met de zorgsector.
- Aantoonbare relevante werkervaring.
- Uitstekende communicatieve vaardigheden.
- Ervaring met het beheren van diverse sociale mediakanalen en het schrijven van (nieuws)berichten.
- Energie en creativiteit vanuit eigen initiatief en zelfstandigheid.
- Sterk in het ontwikkelen van relaties met organisaties en mensen. Je beweegt je als gesprekspartner gemakkelijk binnen verschillende netwerken en op verschillende niveaus.
- Strategisch en conceptueel denkvermogen waarmee je fondsenwervende campagnes ontwikkelt en coördineert.
- Oog voor (projecten)administratie.
- Commercieel inzicht om kansen te herkennen en verzilveren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 8 - 28 uur, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Wij bieden jou een baan voor een belangrijk, maatschappelijk doel in een prettige werkomgeving. Fondsenwerving is vol in ontwikkeling in het UMCG en in je functie krijg je ruimte om jouw ideeën in de praktijk te brengen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Froukje Pit telefoonnummer (050) 361 0588

Bert Schoenmaker telefoonnummer (050) 361 7035

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 9 januari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier