Fellow Longoncologie bij de afdeling Longziekten en Tuberculose

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

De afdeling Longziekten en Tuberculose van het UMCG omvat circa 250 enthousiaste medewerkers en 95 bedden. Er werkt een hecht team bestaande uit 21 stafleden en 10 longartsen in opleiding. Longoncologie is een belangrijk speerpunt van de afdeling, naast tuberculose, astma en COPD, bronchoscopische interventies, longtransplantatie, en chronische thuisbeademing. De afdeling is trots op haar topreferente klinische zorg en grote wetenschappelijke output.

Longoncologie
De onderafdeling Longoncologie bestaat uit 4 medisch specialisten, 2 fellows en 5 verpleegkundig specialisten/oncologieverpleegkundigen, 5 researchverpleegkundigen en een datamanager. Qua research heeft de longoncologie UMCG een internationaal vooraanstaande positie en grote zichtbaarheid. Ten aanzien van zorg hebben we een opvallend groot adherentiegebied, nauw verweven met het onderzoek. De afdeling werkt intensief samen met omliggende ziekenhuizen in Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel in het kader van zorgtrajecten, multidisciplinair overleg en onderzoek. In het UMCG is een optimaal gefaciliteerd en zeer actieve multidisciplinaire moleculaire tumorboard aanwezig waarin in ultimo personalized medicine mogelijk gemaakt wordt. Uiteraard heeft de afdeling toestemming om alle vormen van immunotherapie en targeted therapie voor zeldzame mutaties te geven.

In de komende 5 jaar wil de afdeling het huidige intensieve klinische onderzoeksprogramma voortzetten, met name gericht op doelgerichte - en immuuntherapie. We hebben de ambitie het fundamenteel en translationeel onderzoek verder te versterken.

Functiebeschrijving

Als fellow-longoncoloog leer je in twee jaar tijd alle facetten van de longoncologie in een academische setting. Het traject bestaat, naast patiëntenzorg, uit supervisie op de afdeling en meedraaien in het afdelingsteam met daarbij alle multidisciplinaire overleggen uit verschillende verdiepingsmomenten in de longoncologische zorg. Denk hierbij aan doelgerichte- en immunotherapie en combinatietherapieën (chemo-immuno, IO-IO, etc.). Je neemt deel aan de Tumor Board waarin wekelijks patiënten worden besproken voor Targeted Therapy en de daarbij individueel meest passende behandeling. Je neemt daarnaast deel aan de multidisciplinaire besprekingen met de omliggende ziekenhuizen en bent bereid in de verdere uitbouw van de keten in de regio actief bij te dragen. Er zijn mogelijkheden tot participatie in (endo)echografie en interventies.

Wat vragen wij

- Een longarts met affiniteit voor het deelspecialisme longoncologie.
- Een teamspeler met affiniteit voor academische zorg, onderwijs en onderzoek.

Ook kandidaten die de laatste periode van de opleiding volgen en belangstelling hebben voor het fellowship Longoncologie, worden verzocht te reageren.

Wat bieden wij

Het gaat om een fulltime dienstverband (36 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 7.371,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Dirk-Jan Slebos telefoonnummer (050) 361 2357
d.j.slebos@umcg.nl
dr. Anthonie van der Wekken telefoonnummer (050) 361 2357
a.j.van.der.wekken@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 9 januari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier