Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie (CvR) revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur werken ruim 700 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. We stellen de persoonlijke doelen van de patiënt daarbij centraal. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel. De medewerkers van het centrum werken op de locatie UMCG Groningen en de locaties Beatrixoord en de Mytylschool in Haren. In het centrum in Haren vinden zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen plaats voor patiënten met hart- en longziekten en diabetes en aandoeningen op het gebied van revalidatiegeneeskunde, zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel. We werken nauw samen met andere afdelingen binnen het UMCG, andere ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatiecentra en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het team
Binnen het CvR zoeken wij een enthousiaste collega, die de GZ-opleiding wil volgen en die belangstelling of zo mogelijk enige ervaring heeft in de medische en/of revalidatiepsychologie. Het team bestaat uit psycholoog specialisten (in opleiding), GZ—psychologen, psychomotorisch therapeuten, psychologisch medewerkers en cognitief revalidatietherapeuten. De collega’s zijn verdeeld over verschillende behandelteams binnen het CvR. Het eerste jaar van de opleiding werk je binnen twee behandelteams. Binnen het Dwarslaesie/NMA-team revalideren patiënten met een dwarslaesie, Guillain Barré en neuromusculaire aandoeningen. Het Orthopedie-Oncologieteam verzorgt de behandeling voor patiënten, die revalideren na traumatisch letsel, een beenamputatie of patiënten met een oncologische aandoening. In totaal werken in de twee teams 4 GZ-psychologen, gezamenlijk 2,5 fte. De uitwisselplek in het tweede studiejaar wordt nader bepaald.

Functiebeschrijving

- Je verricht intake gesprekken en voert psychodiagnostisch onderzoek uit bij uiteenlopende vraagstellingen voor volwassenen.
- Je begeleidt en behandelt patiënten, zowel poliklinisch als klinisch.
- Je verricht indicatiestelling.
- Je legt jouw bevindingen vast in het daarvoor bestemde electronische patientendossier (EPD).
- Je levert een bijdrage aan de behandelplannen.
- Je draagt zorg voor een goede communicatie met patiënten en verwijzers.
- Je werkt nauw samen met de collega’s in het multidisciplinaire team en met collega’s van de vakgroep en draagt daarbij draagt zorg voor goede samenwerking en afstemming met de betrokken discipines om daarmee zorgcontinuïteit en doelmatige zorg te realiseren.
- Je consulteert zo nodig andere deskundigen.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde opleiding tot psycholoog en voldoet aan de toelatingseisen voor de opleiding tot GZ-psycholoog.
- Je hebt een LOGO verklaring.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.
- je bent leergierig en staat open voor feedback; je bent in staat om de adviezen toe te passen in je dagelijkse werk.
- Je bent flexibel en stressbestendig.
- Je kunt goed functioneren in een multidisciplinaire werkomgeving.
- Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een tijdelijke leer- en arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding tot GZ-psycholoog (startdatum: 1 februari 2022). Het betreft een aanstelling voor 28 tot 32 uur. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). De opleidingskosten, de werkbegeleiding en de supervisie zijn voor rekening van de werkgever. De cursusuren worden voor de helft in eigen tijd gedaan.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Trisca Bosch-Rozema telefoonnummer 06 5525 6859
t.m.bosch@umcg.nl
Meike Herben-Dekker telefoonnummer 06 2564 6254
m.herben-dekker@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 december 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op woensdagochtend 22 december 2021. Je ontvangt uiterlijk 17 december bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier