Hoofd behandelteam Dwarslaesie/NMA en Orthopedie- en Oncologierevalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie (CvR) revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur werken ca. 650 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Altijd om de patiënt te ondersteunen in het behalen van de persoonlijke doelen. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel. De medewerkers van het centrum werken op de locatie UMCG Groningen en de locaties Beatrixoord en de Mytylschool in Haren. In het centrum vinden zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen plaats voor patiënten met hart- en longziekten en aandoeningen op het gebied van revalidatiegeneeskunde, zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel. Het CvR werkt nauw samen met de medische afdelingen Revalidatiegeneeskunde, Longgeneeskunde, Endocrinologie en Cardiologie op het gebied van behandeling, onderzoek en onderwijs. Ook is er nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het team
Binnen het team revalideren patiënten met een dwarslaesie, neuromusculaire aandoeningen, amputaties, oncologie patiënten en patiënten met andere neurologische aandoeningen. De behandeling binnen het Centrum voor Revalidatie heeft een interdisciplinair karakter, waar naast de somatische stoornissen ook de psychosociale aspecten aandacht krijgen. Binnen het team werken ongeveer 33 fte paramedici waaronder fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, psychomotorische therapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers, activiteitentherapeuten. In totaal bestaat het team uit 55 collega’s. Het is een ervaren en enthousiast team, dat patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit hoog in het vaandel heeft. Vanwege het vertrek van het hoofd zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Je komt te werken in een dynamische omgeving waar flexibiliteit en daadkracht gewenst is. Samen met je collega’s werk je aan de gewenste verbeteringen binnen het CvR. Je legt verantwoording af aan de manager van het CvR. Vanwege ontwikkelingen in onze organisatie betreft het een arbeidscontract van 1 à 2 jaar.

Functiebeschrijving

- Je bent het dagelijks aanspreekpunt en geeft hiërarchisch leiding aan de 22 medewerkers in de directe patiëntenzorg en/of de ondersteunende (zorg)processen.
- Je verzorgt de operationele doorvertaling van besluitvorming van het MT en het bestuur binnen je team.
- Je werkt duaal samen met artsen en samen met je collega hoofden.
- Je signaleert trends, verbeterpunten en anticipeert hierop.
- Je zorgt voor effectieve en efficiënte zorgpaden, stuurt hierop door middel van procesparameters zoals bijvoorbeeld wachttijd en doorlooptijd.
- Je stimuleert om de patiënttevredenheid op een hoog niveau te krijgen.
- Je levert samen met je collega hoofden een belangrijke bijdrage aan onze organisatieontwikkeling.

Wat vragen wij

Wij zijn op zoek naar een ervaren leidinggevende die aantoonbare ervaring heeft met teamontwikkeling en een bijdrage wil leveren aan de totale organisatieontwikkeling van ons centrum.
- Je hebt min. 5 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring.
- Je bent sensitief en weet door je analytische vaardigheden zaken snel te doorgronden.
- Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau.
- Je bent 4 á 5 dagen per week beschikbaar.
- Je beschikt over een gezonde dosis humor en relativering.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Vanwege ontwikkelingen in onze organisatie betreft het een arbeidscontract van 1 à 2 jaar (32 - 36 uur per week). Je salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Lilian Steijvers telefoonnummer (050) 361 7430
l.steijvers@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 december 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op woensdag 15 december 2021. Een selectie- of ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Digitaal sollicitatieformulier