Apothekersassistent Cytostatica Bereidingen

Afdeling

Klinische Farmacie & Farmacologie, Unit Receptuur

Werkomgeving

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg voor de patiënten van het UMCG, het farmacologie onderwijs voor het curriculum geneeskunde en het uitvoeren van onderzoek. Ze bevindt zich daarmee in het centrum van de academische geneeskunde en topklinische zorg. Binnen KFF worden alle onderdelen van de ziekenhuisfarmacie in de volle breedte beoefend en worden diverse onderzoekslijnen samen met klinische afdelingen uitgevoerd en ondersteund.

De Unit Receptuur bereidt geneesmiddelen voor individuele patiënten die niet op de markt verkrijgbaar zijn. De bereidingen worden uitgevoerd binnen de kaders van kwaliteitsnorm GMP(z). Binnen de Unit Receptuur zijn ongeveer 45 medewerkers werkzaam, waaronder 1ste apothekersassistenten, apothekersassistenten, farmaceutisch medewerkers en een unithoofd. Het is een team vol mensen met verschillende achtergronden. Wie je ook bent, iedereen gaat goed met elkaar om. Samen zetten we ons in voor het bereiden en leveren van de juiste geneesmiddelen.

Functiebeschrijving

- Voor toediening gereed maken van cytostatica-infusen, afgestemd op de behandeling van individuele patiënten, waaronder het voorbereiden, aseptisch bereiden en controleren van deze bereidingen.
- Taken in het kader van GMP(-z), geneesmiddelontwikkeling en ARBO.
- Verrichten van bereikbaarheidsdiensten.
- Onderhouden van contacten met apothekersassistenten, farmaceutisch medewerkers, unithoofden, artsen, verpleegkundigen en apothekers.

Wat vragen wij

- Je hebt bij voorkeur een diploma apothekersassistent.
- Je hebt bij voorkeur ervaring met aseptische bereidingen en ervaring met GMP(-z).
- Je bent sociaal- en communicatief vaardig, je gebruikt de juiste taal op het juiste moment.
- Je zoekt proactief naar informatie en weet informatie duidelijk over te brengen aan anderen.
- Je bent stressbestendig en weet op hectische momenten de rust te bewaren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Uitdagend werk in een inspirerende omgeving. Het betreft een dienstverband voor 24 uur per week voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris bedraagt maximaal € 2.979,- bruto per maand (schaal 6), op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jeena Zigterman-Middel telefoonnummer (050) 361 4142

Bea Meijer telefoonnummer (050) 361 5014

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 9 november 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier