Internist-oncoloog

Afdeling

Medische Oncologie

Werkomgeving

De afdeling Medische Oncologie vormt samen met de afdeling Hematologie en Radiotherapie de kern van het Universitair Medisch Centrum Groningen - Comprehensive Cancer Center (UMCG-CCC). Gezamenlijk wordt gewerkt aan het verbeteren van de uitkomsten van de behandeling van kanker. Binnen onze afdeling wordt de medische oncologie in de volle breedte beoefend. De multidisciplinaire oncologische zorg is de afgelopen jaren duidelijk in omvang toegenomen, waarbij onveranderd de patiënt centraal staat en kan rekenen op optimale behandeling, begeleiding en ondersteuning.

Binnen dit samenwerkingsverband is de afdeling Medische Oncologie een grote afdeling die actief participeert in het merendeel van de verschillende tumorwerkgroepen. Deze vormen het hart van het CCC en zijn nauw gelieerd aan de regionale tumorwerkgroepen. De afdeling Medische Oncologie heeft een belangrijke rol in de organisatie en uitvoer van regionale oncologische ketenzorg en zorg voor patienten met zeldzame tumor types.

De afdeling Medische Oncologie behandelt en begeleidt kankerpatiënten met systemische therapie als onderdeel van oncologische zorgtrajecten. De afdeling heeft een sterke topreferente- en regionale functie in de patiëntenzorg, is actief in onderwijs & opleiding en preklinisch, translationeel- en klinisch onderzoek. Belangrijke onderzoeksthema’s zijn vroegklinische therapie studies gestuurd door moleculaire imaging; genomische instabiliteit als behandelingstarget; en verbetering kwaliteit van leven van patiënten met en na kanker. Iedereen in ons team is breed inzetbaar en heeft daarnaast een eigen aandachtsgebied.

Functiebeschrijving

Wij zoeken een ervaren gepromoveerde internist-oncoloog met interesse voor complexe multidisciplinaire oncologische zorg. Gezien de huidige samenstelling van ons team zijn we met name op zoek naar een collega die zich actief gaat inzetten voor de organisatie van de klinisch oncologische zorg. Naast poliklinische zorg heeft u speciale belangstelling voor klinische oncologische zorg. Daarnaast zult u actief participeren in de opleiding tot medisch oncoloog.

Wat vragen wij

U heeft visie op en ervaring in het organiseren van klinische oncologische zorg, waarbij het patiënten- en naastenperspectief (mede) centraal staat. U bent innovatief ingesteld en gewend om nieuwe zorgmogelijkheden in de dagelijkse praktijk te implementeren en te begeleiden.

Wat bieden wij

Voor deze functie is de honoreringsregeling voor universitair medisch specialisten van toepassing.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
- prof. dr. Jourik Gietema, internist-oncoloog/ hoofd van de afdeling Medische Oncologie, j.a.gietema@umcg.nl, (050) 361 2821

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 4 november 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier