AIOS Kindergeneeskunde

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Binnen het Beatrix Kinderziekenhuis wordt de kindergeneeskunde in de volle breedte uitgeoefend, inclusief transplantaties en oncologie in de vorm van shared care plus en protonenbehandeling. Het Beatrix Kinderziekenhuis telt 150 bedden en beschikt over een kinder-intensive care, een neonatale-intensive care, een dagbehandeling, een functiecentrum en een grote polikliniek. Jaarlijks worden gemiddeld 5.000 kinderen opgenomen en bezoeken 25.000 kinderen de polikliniek. De aanwezigheid in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG van alle (deel)specialismen binnen en buiten de Kindergeneeskunde en de continue aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op zowel medisch als verpleegkundig gebied zorgen voor een afwisselende werkomgeving.

Functiebeschrijving

Een kinderarts is een specialist die getraind is in het diagnosticeren en behandelen van een grote verscheidenheid aan kinderziekten. Dit gebeurt op basis van gedegen kennis van de normale groei en ontwikkeling en aan de hand van een breed scala aan klinische aandoeningen die de arts tegenkomt bij zuigelingen, kinderen en adolescenten. De opleiding tot kinderarts in het Beatrix Kinderziekenhuis is erop gericht om artsen in 5 jaar tot een dergelijke specialist op te leiden.

De opbouw van de opleiding bestaat uit een basisblok van 4 jaar en in het vijfde jaar een differentiatie. Als onderdeel van de basisopleiding wordt een stage van 18 - 24 maanden toegewezen in één van de samenwerkende algemene opleidingsziekenhuizen in de opleidingsregio Noordoost-Nederland (Deventer, Enschede, Groningen, Leeuwarden en Zwolle) en (optioneel) Curaçao (12 maanden, gevolgd door 6 maanden polistage in een geaffilieerd ziekenhuis). Afhankelijk van voorervaring kan 3 maanden korting worden gegeven op het basisblok. Afhankelijk van voortraject en beschikbare plaatsen is de start in één van de geaffilieerde ziekenhuizen of in het UMCG. Voor deze vacature is 1 plaats beschikbaar voor start in Deventer in 2022 en 4 plaatsen voor start vanaf januari 2023 (start in UMCG en deels in de geaffilieerde ziekenhuizen).

De opleiding tot kinderarts in het UMCG voldoet aan de eisen die door het Centraal College Medische Opleidingen zijn geformuleerd. Binnen het UMCG bestaan subsidiemogelijkheden voor gepromoveerde artsen in opleiding tot specialist om de onderzoeksexpertise verder te ontwikkelen tijdens de opleiding (onder andere Mandema stipendium).

Het Beatrix Kinderziekenhuis biedt een moderne, intensieve werkomgeving en opleiding met onderwijs op de werkplek. Daarnaast wordt lokaal, regionaal en landelijk cursorisch onderwijs aangeboden zodat voldoende diepgang en breedte aan de orde kan komen. AIOS krijgen frequent en gestructureerd feedback van de (professionele) omgeving. Soms expliciet bijvoorbeeld door observatie, soms impliciet, op basis van informatie van derden of op basis van schriftelijke verslaglegging. Deelname aan een coachingstraject gedurende de opleiding is een onderdeel van het opleidingsprogramma.

De kinderarts dient aan het einde van zijn opleiding te beschikken over competenties die vastgelegd zijn in de zogenaamde CANMEDS rollen. Deze rollen zijn medisch handelen, communicatie, samenwerking, professionaliteit, organisatie, maatschappelijk handelen en kennis en wetenschap. Bij de selectie van de kandidaten wordt rekening gehouden met de al aanwezige competenties en/of de mogelijkheid om deze competenties te ontwikkelen tot het vereiste niveau.

Wat vragen wij

- Een geregistreerd arts.
- Competenties die vereist zijn om kinderarts te worden.
- Kandidaten met minimaal een half jaar recente ervaring als ANIOS Kindergeneeskunde hebben de voorkeur.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (46 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 5.037,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Bart Rottier telefoonnummer (050) 361 2470

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 13 februari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Let op! Je hoeft geen motivatiebrief mee te sturen. Vul in plaats hiervan het sollicitatieformulier Beatrix Kinderziekenhuis in. Klik hier voor het formulier. In dit formulier wordt je ook verzocht een link op te nemen naar een videopitch van één minuut. Daarnaast ontvangen we graag je CV. De sollicitatiegesprekken zijn op 15 maart 2022. Je ontvangt uiterlijk 8 maart 2022 bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. We streven naar echte gesprekken in het UMCG. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond COVID-19 kan aanpassing van datum of wijze van sollicitatiegesprek noodzakelijk zijn.

Digitaal sollicitatieformulier