AIOS Dermatologie

Afdeling

Dermatologie

Werkomgeving

De afdeling Dermatologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kenmerkt zich door 3 topreferente zorgfuncties: auto-immuun en genetische blaarziekten, eczemen & allergie en huidoncologie. De afdeling onderscheidt zich als regionaal centrum voor hidradenitis, arbeidsdermatologie en complexe dermatologie. We hebben een nieuwe polikliniek met lichttherapie, hiernaast een dagbehandelcentrum met 4 moderne goed geoutilleerde ingrepenkamers en kamers voor infuusbehandelingen voor blaarziekten. Verder zijn er enkele klinische bedden. Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van het operatiecentrum voor ingrepen onder algehele anesthesie.

De afdeling participeert in verschillende multidisciplinaire overleggen en spreekuren in immunologie, allergologie, genodermatosen en oncologie. Wij zijn een erkend Mohs-opleidingscentrum, waarbij op het dagbehandelcentrum 3 dagen per week Mohs’ micrografische chirurgie plaatsvindt. De afdeling is betrokken bij de opleiding van basisartsen. Meestal zijn er 3 junior coassistenten en 2 senior coassistenten op de afdeling. Deze worden mede getraind door de AIOS.

Functiebeschrijving

Voor het opleidingsjaar 2022 is er nog een vacature voor een arts in opleiding (AIOS) tot dermatoloog. Als toekomstig collega zoeken wij een arts die niet alleen à vue efficiënt een diagnose kan stellen, maar ook geïnteresseerd is in het oplossen van complexe casuïstiek en de begeleiding van psychosociale problematiek gepaard gaande met huidziekten. Voor omgang met psychosociale problematiek en het functioneren in (multidisciplinair) teamverband zijn communicatieve vaardigheden en compassie een vereiste.

De opleiding tot dermatoloog in het UMCG kenmerkt zich door een goede balans van complex klinisch redeneren en het aanleren van chirurgische vaardigheden. De opleiding is 5 jaar, vindt grotendeels in het UMCG plaats en deels in perifere opleidingscentra (Martini ziekenhuis, Isala Klinieken, Medisch Centrum Leeuwarden). Tijdens de opleiding komen speerpunten van de afdeling dermatologie van het UMCG, zoals blaarziekten, eczeem en dermato-oncologie uitgebreid aan bod, daarnaast is er ruimte voor een verdiepingsstage. Voor deze verdiepingsstage kun je denken aan een stage bij het expertisecentrum flebologie/lymfologie in het Nij Smellinghe te Drachten of een zelfgekozen aandachtsgebied in de vorm van spreekuren of onderzoek in het UMCG of elders. Voor een deel van de AIOS met bijzondere affiniteit met dermato-chirurgie bestaat de mogelijkheid om opgeleid te worden tot dermatoloog met erkenning Mohs’ micrografische chirurgie als verdieping.

Wat vragen wij

- Je bent afgestudeerd als arts en je hebt een BIG-registratie.
- Je hebt ambitie om dermatoloog te worden en je bent leerbaar.
- Je hebt een flexibele instelling en je bent in staat om in een multidisciplinair team te werken.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je maakt lastige medische termen begrijpelijk en weet patiëntgericht mensen te adviseren over hun klachten.
- Je hebt affiniteit met het geven van onderwijs.
- Werkervaring als ANIOS Dermatologie of promotieonderzoek is een pre.
- Je wilt de komende 5 jaar in Groningen of de directe omgeving van Groningen wonen.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (46 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 5.037,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Marja Oldhoff telefoonnummer (050) 361 2520

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 21 oktober 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 4 en 5 november 2021. Je ontvangt uiterlijk 28 oktober 2021 bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier