Analist 2A Laboratorium Transplantatie Immunologie

Afdeling

Laboratoriumgeneeskunde

Werkomgeving

Eén van de speerpunten van het UMCG is de transplantatiegeneeskunde. Het UMCG is één van de weinige ziekenhuizen in de wereld, en het enige ziekenhuis in Nederland, dat alle vormen van orgaantransplantaties verricht: hart-, nier-, long-, lever-, pancreas- en dunne darmtransplantaties. Daarnaast heeft het UMCG een uitgebreid allogene stamceltransplantatieprogramma.
Het laboratorium Transplantatie Immunologie voert patiëntgerichte laboratoriumdiagnostiek uit op het gebied van donor-ontvanger matching en post-transplantatie monitoring bij orgaantransplantatie, allogene stamceltransplantatie en trombocytentransfusie. Daarnaast worden bepalingen gedaan op het gebied van HLA en ziekteassociaties. Voor deze toepassingen worden met diverse technieken HLA-typeringen en HLA-antistofbepalingen uitgevoerd. De gebruikte technieken zijn onder andere fluorescentiemicroscopie, Luminex en diverse moleculair-biologische technieken waaronder Next Generation Sequencing. Bij het laboratorium werken 17 analisten ,1 administratief medewerkster en 8 stafleden.

Afdeling
De afdeling Laboratoriumgeneeskunde (LG) bestaat uit de laboratoria voor klinisch chemische, hematologische en immunologische diagnostiek. Naast diagnostiek vindt binnen de afdeling ook wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding plaats. De afdeling LG bestaat uit diverse vakinhoudelijke laboratoria, prikpoli’s voor afname van bloed en het inzamelen van urine en enkele op techniek gerichte faciliteiten. Binnen de afdeling werken ongeveer 400 medewerkers.

Functiebeschrijving

Je gaat laboratoriumwerkzaamheden verrichten op het gebied van de transplantatie immunologie, bestaande uit HLA-typeringen en HLA-antistofonderzoek met een aantal van de bovengenoemde technieken. Ten behoeve van de orgaantransplantaties in het UMCG ga je, na een uitgebreide inwerkperiode, bereik- en beschikbaarheidsdiensten vervullen voor het 24/7 uitvoeren van HLA-typeringen en kruisproeven bij orgaandonoren en voor transplantatiepatiënten. De bereikbaarheidsdiensten zijn een essentieel onderdeel van de functie. Je werkt volgens, en levert een actieve bijdrage aan, het in stand houden van het kwaliteitssysteem (ISO 15189 en EFI).

Wat vragen wij

- Je hebt een relevante HLO-opleiding afgerond.
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
- Je bent stressbestendig.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een professionele werkhouding.
- Je hebt een nauwkeurige en gestructureerde werkwijze en het vermogen om prioriteiten te stellen.
- Je bent accuraat, besluitvaardig en kunt met opbouwende kritiek omgaan.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het gaat hierbij om een structurele plaats en in eerste instantie om een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden (36 uur per week). Bij goed functioneren zal een verlenging van de arbeidsovereenkomst waarschijnlijk zijn. Het salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (schaal 7) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de volgende personen:
- Dorothea de Reus, laboratoriummanager, telefoonnummer: (050) 361 9602
- dr. Bouke Hepkema, laboratoriumspecialist Medische Immunologie, telefoonnummer: (050) 361 4048
- dr. Laura Bungener, laboratoriumspecialist Medische Immunologie, telefoonnummer: (050) 361 4496

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 31 oktober 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier