Spoedeisende Hulp Verpleegkundige

Afdeling

Spoedeisende Hulp (SEH)

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken samen aan de kerntaken zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid. De Spoedeisende Hulp (SEH) van het UMCG maakt onderdeel uit van het Centrum Acute Zorg (CAZ).

Samen met oncologie en transplantatie is acute zorg het derde speerpunt van het UMCG en dat als zodanig met het CAZ een Comprehensive Centrum vormt. In het CAZ wordt patiëntenzorg zodanig geïntegreerd met onderzoek, onderwijs en opleiding dat zij met elkaar samenhangen en elkaar versterken. De SEH van het UMCG is een level 1 traumacentrum en kenmerkt zich door het grote aanbod van patiënten met een tertiaire zorgvraag evenals kritiek zieke patiënten.

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan onze nieuwe SEH, welke in maart 2022 opent. Met o.a. 2 ‘state of the art’ traumakamers, resuscitatiekamer en ruime patiëntenkamers zal dit een prachtige nieuwe werkplek vormen waar we als team erg naar uit kijken. Daarnaast zal het CAZ in 2023 de beschikking krijgen over een Critical Decision Unit (CDU). De CDU is een verpleegunit binnen het CAZ voor patiënten met acute medische problemen. Op deze unit kan gedurende maximaal 24 uur aan het initiële diagnostisch behandeltraject, dat op de SEH is gestart, een vervolg worden gegeven waarna definitieve plaatsing wordt bepaald.

Het team
Het team van de SEH bestaat uit ruim 100 medewerkers onder wie circa 60 verpleegkundigen. Daarnaast maken SEH artsen, maatschappelijk werkers, medewerkers medische administratie, afdelingsassistenten en één doktersassistente onderdeel uit van het team. Als SEH-verpleegkundige werk je nauw samen met medisch specialisten en AIOS van alle poortspecialismen.

Functiebeschrijving

- Je bent als Spoedeisende Hulp verpleegkundige verantwoordelijk voor de triage en eerste opvang van patiënten met een acute zorgvraag.
- Je zet diagnostiek in binnen de kaders van protocollen en richtlijnen en stelt hierbij de prioriteit vast.
- Je kunt zelfstandig interventies verrichten bij levensbedreigende situaties binnen jouw bevoegdheid.
- Je bent verantwoordelijk voor een optimaal zorgklimaat, goede voorlichting en goede begeleiding van de patiënten en de naasten.
- Je bent in staat in korte tijd situaties te overzien, zonder details uit het oog te verliezen.

Lees hier de ervaringen van Harm op de Spoedeisende Hulp.

Wat vragen wij

- Je bent een ervaren gediplomeerd SEH-verpleegkundige.
- Je hebt een geldige BIG registratie.
- Je bent bereid deel te nemen aan verplichte vervolgcursussen.
- Je bent stressbestendig en in staat in een complexe multidisciplinaire werkomgeving te functioneren.
- Je bent integer en klantgericht.
- Je hebt een actieve houding op de afdeling in het op peil houden van je eigen kennis en vaardigheden.
- Je bent bereid in een wisselend rooster te werken met alle voorkomende diensten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor 28 - 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 3.922,- bruto per maand (schaal 9A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Als je graag een dag op de SEH wilt meelopen dan is dat mogelijk. Je kunt hiervoor één van de teamleiders bellen voor een afspraak.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Mirjam Kleinjan telefoonnummer 06 2565 0009

Marilen Westra-Blok telefoonnummer 06 3162 3097

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 24 oktober 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 2 november 2021. Je hoort na sluitingsdatum zo snel mogelijk of je wel of niet bent uitgenodigd voor een gesprek.

Digitaal sollicitatieformulier