Artsen in opleiding tot longarts (AIOS), afdeling Longziekten en Tuberculose

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

De afdeling Longziekten en Tuberculose van het UMCG heeft een unieke positie binnen Nederland. Het beschikt als enige ziekenhuis over een TBC-afdeling, een Centrum voor Thuisbeademing en een afdeling Longrevalidatie. Het UMCG is één van 3 universitaire ziekenhuizen waar longtransplantaties worden uitgevoerd. De afdeling Longziekten en TBC heeft specifieke expertise op onder andere het gebied van astma, COPD, longkanker, longtransplantatie, respiratoire insufficiëntie, interventie longziekten, CF en tuberculose. De afdeling is trots op haar topreferente klinische zorg en internationaal toonaangevende onderzoek. Er werkt een hecht team bestaande uit ongeveer 14 collega artsen in opleiding en niet in opleiding, alsmede 23 stafleden. De sfeer en het gunstig leerklimaat over de volle breedte van het vak longziekten met supervisie op korte afstand maken de afdeling Longziekten en TBC tot een prettige werkplek. Binnen de afdeling is vanaf begin 2022 weer plaats voor een tweetal AIOS Longziekten.

Functiebeschrijving

Je bent een enthousiaste arts die in opleiding tot longarts wil komen (AIOS, start instroom opleiding 2022). De exacte startdatum van de indiensttreding vindt in overleg plaats.

Wat vragen wij

- Een enthousiaste gediplomeerde arts met uitgesproken en aantoonbare belangstelling voor de longziekten.
- Inzet, belangstelling, leergierigheid en collegialiteit.
- Wetenschappelijke interesse.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (46 uur per week). Je salaris bedraagt maximaal € 5.037,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Dirk Jan Slebos telefoonnummer (050) 361 2357
d.j.slebos@umcg.nl
drs. Birgitta Hiddinga telefoonnummer (050) 361 2357
b.i.hiddinga@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 24 oktober 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 28 oktober 2021. Je ontvangt na sluitingsdatum zo snel mogelijk bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier