Docent studentenonderwijs Huisartsgeneeskunde

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

De afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde (H&O) wil een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de kwaliteit van de huisartsenzorg en de zorg voor kwetsbare ouderen, in het bijzonder in de regio Noord-Nederland. De afdeling bestaat uit 7 secties waarbinnen de kerntaken zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs worden uitgevoerd. Binnen de afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde vindt patiëntenzorg plaats in de Academische Huisartspraktijk Groningen. De sectie Studentenonderwijs levert een belangrijke bijdrage aan het basiscurriculum Geneeskunde.

Binnen de vakgebieden Huisartsgeneeskunde, Ouderengeneeskunde en Verloskunde vindt wetenschappelijk onderzoek plaats. Jaarlijks starten ongeveer 100 AIOS met de driejarige opleiding tot tot huisarts. Dit jaar is gestart met de eveneens driejarige opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde.

Tot slot zijn er 2 netwerken: het AHON en het UNO-UMCG. In het AHON (Academisch Huisarts Ontwikkel Netwerk) worden huisartsen uit de regio betrokken bij onderwijs en onderzoek. Het UNO (Universitair Netwerk Ouderenzorg-UMCG) is een samenwerkingsverband tussen de afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde van het UMCG en 20 innovatieve ouderenzorgorganisaties in Noord- en Oost-Nederland.

Functiebeschrijving

- Je draagt bij aan het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs en docentprofessionalisering.
- Je geeft onderwijs in de bachelor- en masterfase van de studie Geneeskunde.
- Je bent betrokken bij het organiseren en begeleiden van stages in de bachelor en masterfase.
- Je denkt mee en participeert in het ontwikkelen van nieuwe onderwijsvormen.
- Je hebt een actieve rol in docentprofessionalisering.

Wat vragen wij

- Je bent een ervaren huisarts met hart voor onderwijs en het huisartsenvak.
- Je bent creatief, flexibel en denkt in oplossingen.
- Ervaring met onderwijs strekt tot aanbeveling.
- Je bent een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden.
- Je toont initiatief en heeft organisatievermogen.
- Ervaring met het opleiden van co-assistenten en/of AIOS Huisartsgeneeskunde en het hebben van een eigen praktijk, zijn een pre.

Wat bieden wij

Een leuk, klein, enthousiast onderwijs-minded team binnen de afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde. Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in onderwijskundige capaciteiten. Een omgeving waarin je in contact komt met de nieuwste ontwikkelingen in de opleiding tot basisarts.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (10,8 uur per week/0,3 fte), met uitzicht op een vast dientverband. Het salaris bedraagt maximaal € 6.122,- bruto per maand (schaal 12) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Nicoline van den Broek
n.t.van.den.broek@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 14 oktober 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier