Hoofd UMC-staf Patiëntenzorg

Afdeling

UMC-staf

Werkomgeving

Focus van de werkzaamheden van de medewerkers van de UMC-staf is in belangrijke mate gerelateerd aan de kerntaken van PZKV, Personeel & Organisatie, Financiën & Control en Beleid. Medewerkers van de UMC-staf participeren, ieder op eigen terrein, actief in de interne en externe netwerken van het UMCG. Je wordt aangesteld bij het onderdeel Patiëntenzorg van de UMC-staf PZKV.

Patiëntenzorg kent een zeer breed palet aan taken en aandachtsgebieden, dat zich uitstrekt van de ondersteuning bij uitwerking en implementatie van kwaliteits- en veiligheidsbeleid van het UMCG tot contacten met verschillende Inspecties. Medewerkers Patiëntenzorg bieden ondersteuning, door middel van (ambtelijk) secretariaten, van verschillende commissies, zoals de Centrale Incident Meldingencommissie, de Commissie Calamiteiten Patiëntenzorg, de Antistollingscommissie, de Regiegroep Organisatie Calamiteitenopvang tot het verstrekken van en toezien op interne vergunningen voor stralings- en biologische veiligheid en toezien op veilige toepassing van medische hulpmiddelen. Binnen Patiëntenzorg zijn ook de secretariaten van de Cliëntenraad UMCG en Verpleegkundige Adviesraad (VAR) ondergebracht, evenals de Patiënteninformatie en Klachtenopvang (PIKO).

Functiebeschrijving

De functie kent zowel besluitvormende, adviserende als leidinggevende aspecten. Je werkzaamheden kennen een hoge mate van vertrouwelijkheid. Organisatiesensitiviteit is een absolute voorwaarde om in het spanningsveld tussen interne en externe belangen te kunnen opereren. In je functie coördineer je teams van professionals die werkzaam zijn in hieronder genoemde aandachtsgebieden. De functie vereist een duidelijke visie op patiëntenzorg en je kunt dit vertalen naar specifieke doelen. Je bent personeel en budget verantwoordelijk in deze functie voor het onderdeel Patiëntenzorg. Daarnaast werk je als eerste vervanger van de directeur Patiëntenzorg, Kwaliteit en Veiligheid (PZKV) en vorm je samen met de directeur en je twee collega hoofden het bestuurlijk overleg van de UMC-staf PZKV.

Wat vragen wij

- Je hebt een HBO/Academisch denk- en werkniveau.
- Je hebt kennis van het medische werkveld .
- Je hebt ervaring met leidinggeven aan professionals in een zorginstelling.
- Je hebt ervaring met het opstellen van managementrapportages ten behoeve van de RvB.
- Je bent in staat tegenstellingen en verschillende zienswijzen tussen partijen te overbruggen.
- Je bent een uitgesproken teamspeler en kunt anderen enthousiasmeren, coachen en verbinden.
- Je beschikt over innovatieve en veranderkundige kwaliteiten.
- Je beschikt over een gedegen organisatiegevoeligheid en netwerken is je tweede natuur.
- Je draagt bij aan de positionering van patiëntenzorg in de nieuwe UMCG organisatie gebaseerd op Koers25.
- Goede contactuele en communicatieve eigenschappen zijn onmisbaar, evenals een goede schrijfvaardigheid.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 28 tot 32 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 6.641,- bruto per maand (schaal 13) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Greetje Vos-Schuurke telefoonnummer (050) 361 8002

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 30 september 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier