Promovendus Medicatiebegeleiding Diabetes/Hartvaatziekten

Afdeling

Klinische Farmacie & Farmacologie

Werkomgeving

Het project zal worden uitgevoerd bij de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen in samenwerking met de afdeling Farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen het thema ‘Drug utilisation, pharmaceutical services and regulatory science’ richten we ons onder meer op het verbeteren van geneesmiddelgebruik in de dagelijkse praktijk. Een aandachtsgebied is het geneesmiddelgebruik bij mensen met diabetes en/of hartvaatziekten, waarbij klinisch en patiënt perspectief relevant zijn voor het maken van behandelkeuzes en vaak meerdere zorgverleners betrokken zijn bij de begeleiding van het geneesmiddelgebruik.

Functiebeschrijving

We hebben een vacature voor een beginnend onderzoeker die praktijkgericht onderzoek wil doen rond het optimaliseren van medicatie bij oudere patiënten met diabetes en/of hartvaatziekten. Het onderzoek vindt plaats binnen een promotietraject met een looptijd van 4 jaar en wordt gefinancierd door ZonMw. Het project is gericht op het verminderen en stoppen van medicatie en het beter betrekken van de patiënten bij dit proces van ‘deprescribing’. Het doel is te onderzoeken wat het effect is van een trainingsprogramma voor zorgverleners, dat gericht is op het voeren van gesprekken met patiënten over doelen, wensen en mogelijkheden rondom het geneesmiddelgebruik. Dit zal gedaan worden in een gerandomiseerde studie waarin ca. 40 apotheek-huisartspraktijk teams en 400 oudere patiënten zullen worden betrokken en kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden worden toegepast.

Wat vragen wij

- een afgeronde relevante academische opleiding, zoals farmacie, geneeskunde of gezondheidswetenschappen
- kennis van en/of ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve gegevensverwerking
- affiniteit met praktijkgericht geneesmiddelonderzoek
- een nieuwsgierige aard en analytische geest
- goede organisatorische vaardigheden en daadkrachtig
- goede kennis van de Nederlandse én Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
- beschikbaar vanaf januari 2022

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

- een fulltime PhD-dienstverband voor 4 jaar
- een praktijk-georiënteerd onderzoeksproject in een multidisciplinaire groep
- een op maat gemaakt supervisie en trainings programma

Je salaris bedraagt minimaal € 2.495,- bruto in het eerste jaar tot maximaal € 3.196,- bruto (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Petra Denig
p.denig@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 september 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier