Teammanager Informatiemanagement Onderzoek, Onderwijs & Opleidingen (IM-O3)

Afdeling

Informatie Management

Werkomgeving

Bij de afdeling IM-O3 (onderdeel van de afdeling IM-MIT) ontstaat een vacature voor een ervaren, inspirerende en verbindende teammanager met kennis van informatiemanagement.

Informatiemanagement binnen het UMCG heeft onder meer tot doel de beschikbaarheid van informatie in en rondom de zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs & opleiding naar een hoger plan te tillen. Met verschillende producten en diensten en de bijbehorende ondersteuning, wil IM-O3 bijdragen aan:
- het faciliteren van de ontdekkingstocht van idee, onderzoek tot en met toepassing;
- de samenwerking tussen zorg en onderzoek;
- toekomstgericht onderwijs en opleiden voor zorg en onderzoek;
- fungeren van UMCG als innovatiemotor in de regio, nationaal en internationaal;
- data geïnformeerd werken en digitalisering;
- geïntegreerde preventie-, zorg, onderzoek en opleidingsnetwerken.

Op UMCG niveau is informatiemanagement (IM) een eindverantwoordelijkheid van de Chief Information Officer (CIO).

De afdeling IM-O3 staat onder leiding van een informatiemanager en onder regie van de Chief Scientific Information Officer. De afdeling bestaat uit 5 clusters (met een totale omvang van ca. 30 fte). De functionele aansturing van de clusters is belegd bij coördinatoren. De teammanager is verantwoordelijk voor de HR taken, een goed functionerende afdeling als geheel en levert een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van medewerkers van de afdeling en teamdynamiek.

Medewerkers binnen de clusters houden zich primair bezig met informatie management inclusief diverse projecten en werkzaamheden op het gebied van functioneel en technisch (applicatie)beheer, data management en business analyse. Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van kennis van het domein, proceskennis, functionele applicatiekennis en ICT-kennis. Hoewel ieder cluster zijn eigen aandachtsgebied heeft en iedere medewerker specifieke kennis en vaardigheden inbrengt is samenwerking binnen de afdeling en met diverse afdelingen en stakeholders om ons heen van groot belang. We verwachten van je dat je actief bijdraagt aan het verbinden van de clusters en de verdere vormgeving van de afdeling.

We streven er nadrukkelijk naar om de gebruikers van onze producten en diensten meer en meer centraal te stellen in alles wat we doen. De vraagstukken die daaruit voort komen willen we bij voorkeur op een Agile-werkwijze in meerdere multidisciplinaire teams verder uitwerken en implementeren.

Functiebeschrijving

- Je bent medeverantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de afdeling. Je bent hierin duidelijk over de richting, doelen en prioriteiten en werkt veranderingsgezind en resultaatgericht.
- Je vertaalt het strategische informatiemanagementbeleid naar de eigen afdeling en adviseert andersom over beleid en strategie naar de informatiemanager waarbij je bijdrage aan het resultaat centraal staat.
- Je zorgt voor gemotiveerde medewerkers die zich zichtbaar ontwikkelen en goed samenwerken binnen en buiten IM-MIT (in de keten).
- Je optimaliseert en implementeert de werkprocessen binnen het betreffende domein.
- Je signaleert en rapporteert aan de informatiemanager.
- Je bent medeverantwoordelijk voor de personele, organisatorische en financiële aangelegenheden van de afdeling.
- Je bent verantwoordelijk voor het stimuleren van de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van de medewerkers.

Wat vragen wij

- Een opleiding op HBO of academisch niveau.
- Een aantal jaren leidinggevende ervaring.
- Expertise en ervaring met Informatiemanagement en bij voorkeur met het domein onderzoek, onderwijs en opleidingen in het bijzonder.
- Zeer goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
- In staat om te gaan met verschillende belangen binnen een complexe organisatie met voldoende sensitiviteit voor de individuele medewerker en de klant.
- Vermogen tot reflectie.
- Inzicht in het tactische en strategische beleid, doelstellingen, beleids- en beheervelden en producten van de organisatie.
- In staat om strategisch en tactisch beleid te vertalen naar operationele doelstellingen waarbij het resultaat voor de klant centraal staat.
- Kennis van of sterke affiniteit met het IT-werkveld
- Kennis van de relevante IM-frameworks.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een dienstverband voor 32 uur per week (0,89 fte) voor de periode van één jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11), afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- Stephen Peuchen, informatiemanager Onderzoek, Onderwijs & Opleidingen, e-mailadres: s.peuchen@umcg.nl
- Tamara Groen, e-mailadres: t.groen@umcg.nl
Gezien de vakantieperiode s.v.p. beide adressen gebruiken.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 augustus 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 37.

Digitaal sollicitatieformulier