Artsen in opleiding tot specialist (AIOS), afdeling Neurologie

Afdeling

Neurologie

Werkomgeving

De afdeling Neurologie bestaat uit een verpleegafdeling voor volwassenen met 24 bedden (waaronder Medium Care en zgn. CVA bedden), verpleegbedden voor kinderen op de afdeling Kindergeneeskunde, de polikliniek, de onderafdeling KNF en de onderafdeling Neuropsychologie. Veel patiënten worden door neurologen gezien op de SEH (Spoedeisende Hulp) en vervolgens opgenomen in de kliniek. Verder worden er in huis ook veel patiënten gezien voor andere specialismen, de zogenaamde consulten in huis.

De afdeling heeft één van de 15 Nederlandse erkende hoofdopleidingen voor het specialisme Neurologie en werkt voor de opleiding binnen het OOR-NO samen met het Martini Ziekenhuis in Groningen, de Isala Klinieken in Zwolle en het Medisch Spectrum Twente in Enschede. In één van deze ziekenhuizen wordt een jaar van opleiding gevolgd in kader van de perifere stage. In het UMCG werken 25 neurologen en gemiddeld 25 arts-assistenten in opleiding (AIOS). We hechten aan een open en collegiaal opleidingsklimaat.

Het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling is gericht op bewegingsstoornissen en acute neurologie (cerebrovasculaire aandoeningen en trauma). Verder participeert de afdeling in het Alzheimer Centrum Groningen. Belangrijke andere activiteiten betreffen de neuro-oncologie, multiple sclerose en natuurlijk kinderneurologie.

Functiebeschrijving

De AIOS Neurologie volgt in het UMCG een brede opleiding met een duidelijk toegevoegde academische signatuur. De totale duur is 6 jaar, te beginnen in 2022. De basisonderdelen van de opleiding in het UMCG worden doorlopen in de stages klinische en poliklinische zorg, SEH en consultendienst. Specifieke stages in het UCMG betreffen de kinderneurologie, medebehandelingen op de IC, neurochirurgie en klinische neurofysiologie (KNF). De perifere stage van een jaar wordt binnen het OOR-NO gevolgd in één van hieronder genoemde ziekenhuizen. Een jaar van de opleiding wordt besteedt verdiepingsstages, waarvan veel binnen het UMCG mogelijk zijn, maar ook stages elders worden ondersteund.

Inherent aan de rol van het UMCG als academisch referentiecentrum voor de grote noordelijke regio komt de AIOS in aanraking met een breed scala aan ziektebeelden, o.a. in de consultatieve sfeer, waarbij uitgebreide expertise is opgebouwd. Daarnaast zijn er mogelijkheden te participeren in bovengenoemde onderzoekslijnen.

Wat vragen wij

- Je bent een enthousiaste arts met uitgesproken belangstelling voor de neurologie.
- Aantoonbare wetenschappelijke belangstelling en/of specifiek klinische ervaring in de neurologie strekt tot aanbeveling.
- Je bezit de BIG registratie voor geneeskundigen.
- Je kunt goed samenwerken en luisteren.
- Je bent patiëntgericht en flexibel.
- Je hebt het vermogen problemen te analyseren.
- Je neemt initiatief en bent collegiaal.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een fulltime arbeidsovereenkomst (46 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 5.037,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met dr. Bauke de Jong, neuroloog en opleider, dr. Bram Jacobs, plaatsvervangend opleider of met prof. dr. Berry Kremer, neuroloog en afdelingshoofd, via het secretariaat, telefoonnummer: (050) 361 2430.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 22 augustus 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier