Ervaren Full Stack Developer voor Research Data & Analysis Tools

Afdeling

Genetica

Werkomgeving

De functie is bij de ‘big’ data science hub van het UMC Groningen: het Genomics Coordination Center (GCC), afdeling Genetica. Grootschalige cohorten van gezonde en zieke mensen, en nieuwe bio/informatica technieken genereren terabytes aan data en ongekende mogelijkheden voor het begrijpen van ziekte en gezondheid. Met 40+ collega’s werken wij aan open source software, slimme methoden en gave visualisaties om deze waardevolle en vaak gevoelige data vindbaar, deelbaar, herbruikbaar en vooral interpreteerbaar te maken (FAIR data). Zo dragen we bij aan het versnellen van onderzoek en verbeteren van de patiëntenzorg.

Functiebeschrijving

Wij zoeken een ervaren full stack developer (maar wetenschappelijk programmeurs zijn ook welkom). In een multidisciplinair Scrum team ontwerp en bouw je toepassingen voor het vinden, analyseren en nuttig gebruiken van biomedische data voor zeer diverse gebruikers, van jonge onderzoekers tot zorg afdelingen, en van dokters dichtbij tot in internationale onderzoeksprojecten. Hierbij gebruik je moderne HTML, JavaScript en CSS technologie aan de voorkant (Vue.js, Flow, Bootstrap, webpack, etc), en schaalbare Java/storage techniek aan de achterkant. Voor de datamanagement scripts gebruiken we Python. We werken in een moderne virtuele infrastructuur omgeving met Docker, Kubernetes, Rancher, OpenStack.

We zijn een snelgroeiende organisatie, met alle dynamische eigenschappen van dien. We leveren innovatieve visualisaties en methoden, die we ontwikkelen in samenwerking met teams voor onderzoek, operations, high performance computing en zorg. De ideale kandidaat is een full stack developer die allerlei kanten van de automatisering heeft gezien en gedaan. Alles wat we bouwen maken we open source in MOLGENIS, ons platform voor wetenschappelijke data (zie https://molgenis.org/). Er isveel ruimte voor eigen ideeën voor mensen met het software- en data hart op de juiste plaats.

Wat vragen wij

- Ruime ervaring als full stack developer. Java, Vue, Python zijn onze belangrijkste talen.
- Bouwt graag aan applicaties voor een innovatief domein.
- Ervaring in postgresql, graph databases, elasticsearch, of linked data is een pre.
- Resultaatgericht, pragmatisch maar ook oog voor kwaliteit.
- Werkt graag samen en ontwikkelt graag best practices in teamverband.
- Communiceert makkelijk met collega’s en gebruikers, ook in het Engels.
- Vindt het leuk om met diverse gebruikers contact te maken.
- Afgerond technisch HBO of WO niveau.
- Enthousiasme voor technologie zoals Java, Vue.js, Bootstrap, webpack, Node.js, Docker, Nginx. GitHub, Jenkins, Gradle, Travis, Sonar, Spring.
- Hart voor wetenschap en patiëntenzorg.
- Ervaring in onderzoek of zorg, (big) data visualisatie, semantic web, bioinformatica of biologie zijn een pre.

Een bouwopdracht met presentatie en code bespreking zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij

Een dienstverband als wetenschappelijk programmeur (0.8-1.0 fte) in een boeiende, jonge omgeving en met ruimte om veel nieuwe kennis op te doen. Het dienstverband kent een proeftijd van twee maanden en een contract van vijf jaar. Als je het leuk vindt kun je meedoen in internationale projecten en daarvoor ook op reis. Je salaris bedraagt max. € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van je ervaring en kwalificaties. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Luuk Dijkhuis telefoonnummer +31 (0) 50 361 7100
l.j.dijkhuis@umcg.nl
prof. dr. Morris Swertz telefoonnummer +31 (0) 50 361 7100

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 31 augustus 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier