Deskundige Medische Hulpmiddelen

Afdeling

UMC-staf Patiëntenzorg, Kwaliteit & Veiligheid

Werkomgeving

De UMC-staf Patiëntenzorg biedt ondersteuning aan de Raad van Bestuur, verzorgt primair de contacten met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, ziet toe op processen in de patiëntenzorg en draagt actief bij aan diverse commissies en werkgroepen binnen de patiëntenzorg. De deskundige medische hulpmiddelen werkt samen in een team van vier collega’s waarbij ieder een eigen aandachtsgebied heeft.

Functiebeschrijving

De deskundige medische hulpmiddelen is, met in achtneming van de geldende wet- en regelgeving, verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteit en veiligheid van medische hulpmiddelen, voor zowel de directe patiëntenzorg als patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek. De deskundige medische hulpmiddelen draagt bij aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van het beleid ten aanzien van medische hulpmiddelen.

Taken/ verantwoordelijkheden:
- Initiëren, opstellen en beheren van UMCG-richtlijnen;
- Opstellen en uitvoeren van audits ten behoeve van afdelingen, diensten en faciliteiten met betrekking tot de UMCG-richtlijnen in het kader van wet- en regelgeving en de normen op het gebied van medische hulpmiddelen;
- Beoordelen van productdossiers voor nieuw te verwerven medische hulpmiddelen, voor zowel de patiëntenzorg als het patiëntgebonden medisch wetenschappelijk onderzoek;
- Het opzetten en (laten) uitvoeren van klachten- en recall procedures;
- Adviseren over steriliteits- en kwaliteitsaspecten van alle medische hulpmiddelen;
- Indien noodzakelijk of gewenst fungeren als contactpersoon voor de regionale en landelijke inspecties, die als aandachtsgebied medische hulpmiddelen c.q. medische technologie hebben;
- Bevordering van de deskundigheid van alle betrokken en/of belanghebbende medewerkers in de organisatie.

Wat vragen wij

- Een HBO of WO opleiding in de gezondheidszorg en/of levenswetenschappen, bijvoorbeeld: technische geneeskunde, biomedische technologie, verpleegkunde of infectie preventie.
- Relevante ervaring met kwaliteitsborging op het werkterrein van medische hulpmiddelen.
- Aantoonbare ervaring binnen een ziekenhuisorganisatie is een pre.
- Accreditatie bij de vDSMH als DSMH of DSRD is een pre.
- Aantoonbare kennis over relevante wet- en regelgeving (zoals MDR, IVDR, ISO13485) is een pre.
- Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Analytisch vermogen.
- Proactieve houding.
- Een teamspeler en een netwerker.
- Bereidheid tot het volgen van aanvullende opleidingen.

Wat bieden wij

Het betreft een functie voor 32- 36 uur per week. Je salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van relevante opleiding en ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- Greetje Vos-Schuurke, directeur UMC-staf Patiëntenzorg, Kwaliteit & Veiligheid, telefoonnummer: (050) 361 5656
- ir. Ilona Brouwer, Ter Zake deskundige, telefoonnummer: (050) 361 9997
- Annette Boersbroek-Klop, Ter Zake deskundige, telefoonnummer: (050) 361 9997

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 30 juni 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier