Arts-onderzoeker artificial intelligence in de kindercardiologie

Afdeling

Werkomgeving

De afdeling kindercardiologie van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG, een van de 4 erkende centra voor behandeling van aangeboren hartafwijkingen in Nederland, is een internationaal expertisecentrum op het gebied van pulmonale hypertensie en rechter hartfalen bij kinderen.

De afdeling is het landelijke verwijscentrum voor kinderen met pulmonale (arteriële) hypertensie. Dit houdt in dat alle Nederlandse kinderen met deze aandoening naar het UMCG worden verwezen voor het stellen van de diagnose, instellen van de therapie en voor regelmatige follow-up bezoeken, in nauwe samenwerking met andere netwerkcentra.

Onze afdeling verricht toonaangevend klinisch en fundamenteel, translationeel onderzoek op het gebied van pulmonale hypertensie en aangeboren hartafwijkingen, zoals tetralogie van Fallot, Fontan circulatie en rechter hartfalen. Het klinisch onderzoek focust zicht op het verbeteren van diagnostische en beeldvormende technieken, behandelstrategieën en overleving van bovengenoemde patiëntengroepen.

Een dynamische, enthousiaste onderzoeksgroep, bestaande uit meerdere promovendi, postdoctorale onderzoekers en internationale experts op het gebied van pulmonale hypertensie en rechterventrikel falen, werkt samen aan meerdere (internationale) onderzoeksprojecten. Het grote internationale netwerk van onze onderzoeksgroep geeft de kans samen te werken met onderzoekers over de gehele wereld.

Functiebeschrijving

Wij bieden een combinatie van een uitdagend klinisch promotietraject op het gebied van pulmonale arteriële hypertensie (PAH) bij kinderen met de functie van netwerkcoördinator van ons landelijk netwerk voor pulmonale hypertensie op de kinderleeftijd.
PAH is een ernstige ziekte, waar kinderen helaas nog vaak aan overlijden. Het doel van het promotietraject is om, met behulp van machine learning technieken, een zelf lerend predictie model te ontwikkelen, dat de progressie van de ziekte, prognose en behandelingseffect in de individuele patiënt kan voorspellen en daarmee de behandelingsstrategie en overleving van deze kinderen kan verbeteren.
De zorg voor kinderen met PAH is in Nederland georganiseerd binnen het landelijk netwerk voor pulmonale hypertensie op de kinderleeftijd. Als netwerkcoördinator onderhoud je vanuit het expertisecentrum, UMCG, contacten met de andere behandelcentra binnen het netwerk. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van onze landelijke prospectieve patiëntenregistratie.
Bovendien krijg je de kans het volledige PhD-programma van de Graduate School of Medical Sciences te volgen. De afdeling kindercardiologie biedt je daarmee de kans je te ontwikkelen tot een breed georiënteerde zelfstandig onderzoeker.

Wat vragen wij

- Je hebt een studie (technische) geneeskunde afgerond.
- Je hebt interesse in advanced data science.
- Je hebt bij voorkeur onderzoekservaring, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
- Je bezit teamspirit maar kan tevens goed zelfstandig werken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

De kans een prachtig promotietraject te doorlopen. Startdatum: 1 september 2021
Het salaris bedraagt voor een arts-onderzoeker in het eerste jaar maximaal € 2.911,- en maximaal € 3.361,- bruto per maand (schaal 10) in het laatste jaar, afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Menno Douwes
j.m.douwes@umcg.nl
prof. dr. Rolf Berger telefoonnummer 050 361 2800
r.m.f.berger@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 1 augustus 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier