Postdoc onderzoeker kosteneffectiviteit: VRelax voor psychiatrische stoornissen

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Het VR mental health lab is een onderzoeksteam binnen het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) van het UMC Groningen. Het VR mental health lab ontwikkelt en onderzoekt toepassingen van Virtual Reality in de psychiatrie. Het verbeteren van de zorg voor mensen met een psychiatrische stoornis staat centraal in onze onderzoeken. Het onderzoeksteam bestaat uit postdocs, promovendi, onderzoeksassistenten en ervaringsdeskundigen, onder leiding van prof. dr. Wim Veling.

Functiebeschrijving

We hebben een vacature voor een postdoc onderzoeker bij een nieuw onderzoeksproject dat zich richt op het vaststellen van de kosteneffectiviteit van virtual reality ontspanning (VRelax) bij patiënten met een burn-out, angst, depressieve, bipolaire of psychotische stoornis. VRelax is een app die mensen zelfstandig thuis kunnen gebruiken met een VR-bril. Deze app is samen met patiënten en behandelaars ontwikkeld met als doel mensen met psychische klachten te helpen ontspannen. VRelax bestaat uit tientallen ontspannende en interactieve natuuromgevingen. Hierbij is o.a. te denken aan zwemmen met dolfijnen, ontspannen op het strand of spelen met sterren in de lucht. De gebruiker kan hier zelf uit kiezen en in navigeren. Voor meer informatie: www.vrelax.com.
De komende 4 jaar zal er een groep van circa 185 patiënten worden geïncludeerd bij verschillende huisartsenpraktijken en GGZ-instellingen binnen en buiten de regio. Gedurende het onderzoek worden patiënten at random toegewezen aan de VRelax groep of aan de “gebruikelijk zorg” groep. Er wordt gemeten wat het effect is van VRelax op psychische en fysiologische maten van stress en slaap. Daarnaast wordt data verzameld over korte- en lange termijneffecten op psychiatrische symptomen, medicatie gebruik, sociaal functioneren, kwaliteit van leven en uiteraard kosteneffectiviteit. Bij dit project is al een andere postdoc onderzoeker betrokken, en een promovendus. De huidige vacature betreft een uitbreiding van het project.

Wij zoeken een gemotiveerde postdoc die binnen dit project meedraait in het verrichten en superviseren van algemene taken binnen de trial. Zoals contacten onderhouden met deelnemende centra en doen van inclusies, afnemen van fysiologische metingen en metingen met vragenlijsten. Daarnaast kom je te werken binnen een inspirerende omgeving op het vlak van innovatieve (VR) binnen de psychiatrie, maar ook daarbuiten (zie ook https://vrmentalhealth.nl/). Er zullen ook mogelijkheden zijn om mee te draaien in andere projecten en er wordt actief meegedacht over verdere carrière ontwikkeling.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde masteropleiding op het gebied van psychologie of een andere relevante (research) masteropleiding en een succesvol (bijna) afgerond promotietraject
- Je bent enthousiast en gedreven en hebt een grote interesse in innovatieve handelingen en affiniteit met de doelgroep psychiatrische patiënten.
- zelfstandigheid in het leren en toepassen van complexe statistiek;
- Bij voorkeur ervaring met programma’s om grote gegevensbestanden te bewerken, waaronder SPSS en SQL;
- Aantoonbaar vermogen tot het snel/effectief en zelfstandig kunnen schrijven van een wetenschappelijke publicatie.
- Het is een pre wanneer je ervaring hebt met kosten-effectiviteitsonderzoek
- Je bent zelfstandig en initiatiefrijk, hebt overzicht en organisatievermogen en beschikt over een goed analytisch redeneervermogen.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke Nederlandse en/of Engelse vaardigheden.
- Je bent goed in samenwerking en communicatief sterk.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een parttime dienstverband (0,5 fte, 18 uur per week) voor een periode van 4 jaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris een inschaling in maximaal schaal 10 (maximaal € 4.615, - bruto per maand). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De startdatum is 1 september 2021 (overleg over deze startdatum is mogelijk). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Catheleine van Driel telefoonnummer (050) 361 2367

prof. dr. Wim Veling telefoonnummer (050) 361 2367

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 24 juni 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier