Student voor onderzoek verbetermogelijkheden afsprakenplanning in het UMCG

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Je krijgt toegang tot reeds geregistreerde data uit 2017 en 2018. Hierin staan onder andere geplande afspraken en ziekenhuisbezoeken van meer dan 50.000 patiënten. Je begint met het structureren van de data en het selecteren van relevante ziekenhuisbezoeken van de patiënten die je wilt analyseren. Vervolgens ga je analyseren in hoe verre patiënten binnen een korte periode (2-3 dagen, 1 week, e.d.) afspraken hadden bij verschillende medische afdelingen in het UMCG. Ook kijk je of je uit de data kunt halen of er best practices binnen het UMCG voorkomen: zijn er afdelingen die al wél afspraken op elkaar afstemmen?

De bevindingen willen we gaan verwerken in een (advies) rapport over de mogelijkheden tot verbeterde afsprakenplanning en/of over verdergaand onderzoek naar verbeterde afspraken planning. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om mee te denken over Machine Learning tools in het EPD (Elektronisch Patiëntendossier) om de afspraakplanning te optimaliseren.

Functiebeschrijving

In het UMCG komen jaarlijks rond de 40.000 patiënten met multimorbiditeit (meer dan 2 chronische aandoeningen). Het UMCG is door de zeer specialistische zorg vooral ziekte-specifiek ingericht. Hierdoor is er weinig coördinatie tussen verschillende afdelingen rond het plannen van afspraken van patiënten. Vooral voor patiënten met multimorbiditeit kan de ziektelast enorm groot worden, deels door het aantal aandoeningen, maar ook door het grote aantal bezoeken aan het ziekenhuis.

Om de zorg voor deze patiënten beter te organiseren, de ziektelast te verminderen én om de patiënttevredenheid te vergroten is het van belang om afspraken in het UMCG zo veel mogelijk samen te plannen. Door de vele overlappende agenda’s, gebrek aan tijd, of gebrek aan kennis of technologie vindt dit tot op heden (te) weinig plaats.

We willen graag laten analyseren hoe vaak patiënten binnen een korte periode herhaaldelijk voor een afspraak naar het UMCG moesten komen voor verschillende specialismen. Zo kunnen we een beeld schetsen van de mogelijkheden om afspraken meer samen in te plannen en voor welke specialismen en patiënten dit vooral een meerwaarde zou hebben.

Wat vragen wij

- Een voor de opdracht relevante WO of HBO opleiding, zoals (technische) bedrijfskunde of toegepaste wiskunde.
- Aantoonbaar voldoende analytische/ statistische vakken én affiniteit met de gezondheidszorg.
- Je kan omgaan met R of bent bereid je hier in te verdiepen (SPSS, STATA of andere programma’s zijn eventueel ook mogelijk).
- Je vindt onderzoek interessant en houdt je graag bezig met het analyseren van data.
- Je zet je graag in voor een betere zorgorganisatie.
- Je bent ambitieus en kunt zelfstandig werken.

Wat bieden wij

- Een stageovereenkomst met het UMCG.
- Goede begeleiding in het UMCG.
- Wetenschappelijke werkomgeving.
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG.

Goed om te weten: vanwege de Covid-19 situatie werk je grotendeels vanuit huis aan deze (afstudeer) opdracht en voer je alleen in goed overleg met de opdrachtgever bepaalde taken in het UMCG uit.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier