Technicus Maxillofaciale Prothetiek

Afdeling

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Werkomgeving

De afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, kortweg aangeduid als MKA-chirurgie, is een centrum voor specialistische patiëntenzorg in de noordelijke regio. Het Centrum Bijzondere Tandheelkunde, kortweg aangeduid als CBT, maakt deel uit van de afdeling MKA-chirurgie. Het CBT behandelteam bestaat uit 9 tandartsen, waarvan 5 gedifferentieerd in de Maxillofaciale Prothetiek en een technicus Maxillofaciale Prothetiek, kortweg aangeduid als technicus MFP.

Ten behoeve van de ondersteuning van onze complexe multidisciplinaire patiëntenzorg zoeken wij een technicus MFP. De afdeling beschikt over een eigen tandtechnisch laboratorium gesitueerd op de polikliniek MKA-chirurgie. De technicus MFP heeft een belangrijke taak in de samenwerking met de tandartsen en MKA-chirurgen op het gebied van de implantologische patiëntenzorg en intra- en extra-orale prothetische rehabilitaties. Tevens vindt er samenwerking plaats met andere zorgprofessionals in het UMCG, zoals onder andere Technisch Geneeskundigen. De afdeling MKA draagt naast de primaire patiëntenzorg ook bij aan wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding; gebruik maken van elkaars kennis en expertise vinden we vanzelfsprekend.

Functiebeschrijving

Tandtechnische werkzaamheden
- Je voert werkzaamheden uit ten behoeve van het voorbereiden, vervaardigen, modificeren en repareren van tandtechnische en maxillofaciale werkstukken, zoals modellen en protheses, waarbij sprake is van het toepassen van complexe technieken op specialistisch niveau o.a. met behulp van 3D techniek.
- Je verstrekt, indien van toepassing en volgens kaders, opdrachten aan externe laboratoria en ontvangt en controleert door externe tandtechnische laboratoria vervaardigde werkstukken.

Patiëntenzorg
- Je bepaalt, past aan en vervaardigt, in samenwerking en/of overleg met (tand)arts en patiënt intra- en extra orale prothetiek.
- Je ondersteunt het behandelteam bij de prothetische behandelingen, deels met gezamenlijke spreekuren.
- Je brengt verslag uit in het patiëntendossier.

Onderzoek
- Je levert een bijdrage aan de voorbereiding en uitvoering van (wetenschappelijk) onderzoek, zoals door, in afstemming met de onderzoeker, het verzamelen van gegevens, doen van proeven met verschillende (nieuwe) materialen en apparatuur, uitbrengen van verslag over de bevindingen van proeven met de onderzoeker en het geven van advies hieromtrent.

Onderwijs
- Je verzorgt op termijn ondersteunende activiteiten voor (post academische) cursussen.

Ondersteunende werkzaamheden
- Je levert, indien van toepassing, administratief, logistiek en/of beheersmatig ondersteunende werkzaamheden.
- Je identificeert en analyseert knelpunten en stelt adviezen op.

Wat vragen wij

- Opleiding tandprothetiek, opleiding Tandtechnicus prothese of opleiding Tandtechnicus kroon- en brugwerk.
- Je bent bereid de (interne) opleiding te doen tot technicus MFP, zoals omschreven in het opleidingsplan van de NVGPT (www.nvgpt.nl).
- Kennis van 3D technologie en digitale workflows.
- Klantgerichtheid, goede communicatieve, sociale en contactuele vaardigheden.
- Vaardigheid in het plannen en organiseren van de werkzaamheden in een tandtechnisch laboratorium.
- Een medewerker die meedenkt over de werkprocessen en met verbetervoorstellen komt.
- Een initiatiefrijke en proactieve persoonlijkheid.
- Flexibele inzetbaarheid binnen de afdeling.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor 25,2 uur per week (70%). De functie is per direct beschikbaar. Er worden geen weekend- en/of nachtdiensten verricht en er wordt niet gewerkt op erkende feestdagen.

Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Aswin Beekes telefoonnummer (050) 361 3785
j.a.beekes@umcg.nl
Judith Baldi-Ekelhoff telefoonnummer (050) 361 3812
j.m.baldi@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 9 juni 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier