AIOS Anesthesiologie

Afdeling

Anesthesiologie

Werkomgeving

De afdeling Anesthesiologie kent 2 onderafdelingen:
- Periprocedurele Anesthesiologische Zorg: anesthesiologische zorg voor peri-operatieve, therapeutische en diagnostische procedures;
- Anesthesiologie Pijncentrum: chronische, oncologische & palliatieve pijngeneeskunde.
De afdeling vervult een belangrijke rol binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de regio Noordoost-Nederland.

Bij de afdeling werken ruim 65 anesthesiologen en zijn ruim 70 assistenten in opleiding tot anesthesioloog met differentiatiemogelijkheden tot anesthesioloog-pijnspecialist, anesthesioloog-intensivist en fellowopleidingen kinder-, cardio- en neuroanesthesiologie. Een belangrijk werkterrein is het Operatiecentrum met 30 operatiekamers. Hier vinden alle vormen van ingrepen plaats, variërend van ambulante ingrepen op de dagbehandeling tot hoogcomplexe ingrepen als transplantaties, intrathoracale chirurgie en behandeling van polytrauma patiënten op het OK-complex. Daarbij zijn onze anesthesiologen betrokken bij het volledige perioperatieve traject van het Mobiel Medisch Team, de Pre-operatieve Polikliniek en de Post-anesthesia Care Unit. Het andere belangrijke werkterrein is het Anesthesiologische Pijncentrum waar kwetsbare en hoogcomplexe patiënten in multidiciplinair verband behandeld worden.

Je vindt hier een aantrekkelijke werkomgeving met voldoende mogelijkheden tot individuele ontwikkeling. Naast de mogelijkheid zich in één van de acht aandachtsgebieden te verdiepen (zie functiebeschrijving), heeft de afdeling onderzoeksprogramma's op het gebied van (pre)klinische farmacologie, anesthesiologische neurowetenschappen, cardiocirculatoire fysiologie & hemodynamische monitoring, precisiediagnostiek & preventie van chronische pijn in de pijngeneeskunde en innovatie in de opleiding. Je wordt gestimuleerd aan één van deze onderzoeksprogramma's deel te nemen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan onderwijs en opleiding. Landelijk staat de afdeling bekend om haar bijdragen aan het postacademisch onderwijs in de vorm van simulatietrainingen (de afdeling beschikt over een hypermodern geoutilleerd Skillslab) en vaardigheidsonderwijs op het gebied van regionaalanesthesie en moeilijke luchtweg.

Je bent van harte welkom vrijblijvend te komen kijken!

Klik hier voor meer informatie over Groningen.

Functiebeschrijving

De opleiding tot anesthesioloog duurt 5 jaar en wordt in het eerste en in het derde t/m het vijfde jaar doorgebracht in het UMCG. Een gedeelte van de opleiding wordt doorgebracht in een perifere opleidingskliniek in de regio. In het laatste gedeelte van opleiding kun je je verdiepen in één van de uitstroomprofielen of aandachtsgebieden: intensive care, pijngeneeskunde, thoraxanesthesiologie, kinderanesthesiologie, neuroanesthesiologie, obstetrische anesthesiologie, urgentiegeneeskunde en wetenschap.

Wat vragen wij

Je bent een enthousiaste, afgestudeerde basisarts met belangstelling voor onderzoek en/of onderwijs.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je salaris bedraagt maximaal € 5.037,- (schaal 11A) bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

De procedure
Solliciteren kan tot en met 29 augustus 2021. De briefselectie vindt plaats op dinsdag 31 augustus. Tussen 1 en 3 september ontvang je bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De solliciatiegesprekken zijn op dinsdag 14 september 2021. In de periode van 15 t/m 22 september ontvang je bericht of je geselecteerd bent voor een opleidingsplaats op de afdeling Anesthesiologie in het UMCG of dat je bent afgewezen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Secretariaat Opleiding en Onderwijs telefoonnummer (050) 361 1059

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 augustus 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier