Arts-onderzoeker: Immuno- en doelgerichte therapie bij longkanker

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

De afdeling Longziekten en Tuberculose van het UMCG heeft een unieke positie binnen Nederland. Het beschikt als enige ziekenhuis over een TBC-afdeling, een Centrum voor Thuisbeademing en een afdeling Longrevalidatie. Het UMCG is één van 3 universitaire ziekenhuizen waar longtransplantaties worden uitgevoerd. De afdeling Longziekten en Tuberculose heeft specifieke expertise op onder andere het gebied van astma, COPD, longkanker, longtransplantatie, respiratoire insufficiëntie, interventie longziekten, CF en TBC. De afdeling is trots op haar topreferente klinische zorg en internationaal toonaangevende onderzoek. Er werkt een hecht team bestaande uit ongeveer 14 collega artsen in opleiding en niet in opleiding, alsmede 23 stafleden. De sfeer en het gunstig leerklimaat over de volle breedte van het vak longziekten met supervisie op korte afstand maken de afdeling Longziekten en Tuberculose tot een prettige werkplek. Jouw werkplek is binnen het focus gebied longoncologie.

Functiebeschrijving

Immunotherapie is op dit moment de standaard behandeling voor de meeste patiënten met uitgezaaide longkanker. Ook doelgerichte therapie kan bij veel van onze patiënten ingezet worden. Patiënten die op deze behandeling reageren krijgen er potentieel jaren te leven bij. Er is echter nog geen goede merker die voorspelt wie wel en wie niet reageert. In een multicenter studie wordt uitgezocht of met minimaal invasieve technieken in bloed, urine, ontlasting en/of uitgeademde lucht voorspellend kunnen zijn. Ook zullen we bij doelgerichte therapie onderzoeken of spiegelbepalingen de effectiviteit van therapie kunnen optimaliseren en de bijwerkingen kunnen reduceren.

Wat ga je doen
Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek, het analyseren en verslag doen van de resultaten in internationale publicaties en wetenschappelijke presentaties (congressen). Tijdens het onderzoek word je begeleid door een enthousiast, ervaren en kundig team, bestaande uit onder meer de longarts/hoofdonderzoeker, een klinisch moleculair bioloog in de pathologie en een farmacoloog. Je werkt nauw samen met alle betrokkenen in deze onderzoeken en je rondt het onderzoek af met een proefschrift.

Wat vragen wij

- Een enthousiaste arts-onderzoeker die wezenlijk wil bijdragen aan de vooruitgang in de behandeling van longkanker.
- Teamgeest, communicatieve en organisatorische vaardigheden, alsmede collegialiteit bij een persoonlijkheid die gemakkelijk contacten legt met zorgprofessionals, wetenschappers en patiënten, en graag multidisciplinair samenwerkt.
- Een arts met een analytische geest die zich later graag wil specialiseren binnen de longgeneeskunde, medische oncologie of interne geneeskunde.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

De ondersteuning voor een persoonlijke wetenschappelijke groei onder begeleiding van het onderzoeksteam in een aangename werkomgeving met vele contacten in de academie en perifere ziekenhuizen. Je hebt de mogelijkheid actief deel te nemen in het CRGG.

Het betreft een functie als arts-onderzoeker (1,0 fte), met een promotietraject van 4 jaar. Standplaats: Groningen. Indiensttreding: in overleg. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Anthonie van der Wekken telefoonnummer (050) 361 2357
a.j.van.der.wekken@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 25 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier