Datamanager/Trialcoördinator, TrialDataCentrum Hematologie

Afdeling

Hematologie

Werkomgeving

De afdeling Hematologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een multidisciplinaire afdeling met zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de diagnostiek, behandeling en de nazorg van patiënten met hematologische aandoeningen. Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. Daartoe behoren goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van bloed, beenmerg en lymfeklieren, maar bijvoorbeeld ook stollingsafwijkingen en bloedtransfusieproblemen. Er zijn erg veel verschillende ziekten en behandelingen. De behandelingen kunnen bestaan uit medicatie, transfusie van stollingsfactoren of bloedproducten, antistofbehandeling of zelfs stamceltransplantatie.

Grootschalig wetenschappelijk onderzoek is noodzakelijk om behandelingen te kunnen verbeteren én de oorzaak van de verschillende aandoeningen beter te kunnen begrijpen. De afdeling Hematologie binnen het UMCG is één van de grootste van Nederland en participeert in vele (inter)nationale fase I/II en fase III studies. De afdeling heeft hiervoor zijn eigen trialbureau: het TrialDataCentre. De trials worden geïmplementeerd in de dagelijks hematologische patiëntenzorg. In nauwe samenwerking met de zorgverleners, onderzoekers, farmaceuten en sponsoren is het trialbureau verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoer van alle klinische studies binnen de afdeling Hematologie. Door het toenemende aantal trials zijn wij binnen het TrialDataCentre op zoek naar een enthousiaste collega om ons team te versterken.

Functiebeschrijving

Je komt te werken in een dynamische ziekenhuisomgeving binnen de afdeling Hematologie. Samen met collega datamanagers, trialcoördinatoren, trialassistenten, hematologen en researchverpleegkundigen ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoer van alle klinische trials binnen de afdeling.
- Je zorgt ervoor dat studiegerelateerde handelingen op het juiste moment worden uitgevoerd bij patiënten.
- Je verzamelt en interpreteert patiëntgegevens uit medische dossiers en vult deze in op het Case Report Form (CRF).
- Opzetten en beheer van databases, en doen van statistische bewerkingen.
- Je ontwikkelt visiteschema’s, flowcharts en andere studiedocumenten.
- Je bent mede verantwoordelijk voor de organisatie van het verzamelen en versturen van lichaamsmateriaal van studiepatiënten.
- Je onderhoudt contacten met interne afdelingen betrokken bij het onderzoek en externe organisaties.
- Je doet de voorbereiding en begeleiding van monitor visites.

Wat vragen wij

- Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
- Je hebt kennis van en ervaring met organisatorische opzet van klinische trials en registratie projecten, en ervaring met bouwen van eCRF ten behoeve van investigator initiated studies (zoals Castor).
- Je bent een proactieve teamplayer, communicatief sterk, ondernemend van geest en toont initiatieven om de trials gestroomlijnd te laten verlopen.
- Bij voorkeur heb je ruime ervaring met werken binnen de kaders van Good Clinical Practice.
- Je hebt ruime kennis van relevante wet- en regelgeving en GCP.
- Je bent nauwkeurig, stressbestendig en kunt werken in een dynamische werkomgeving, zowel zelfstandig als in teamverband.
- Goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij

Een innovatieve afdeling met leuke collega’s en enthousiaste onderzoekers en een afwisselende baan met mogelijkheden tot specialisatie. Datum indiensttreding zo spoedig mogelijk.

Het betreft een jaarcontract van minimaal 28 tot maximaal 36 uur per week. Gelet op de hoeveelheid werk gaat onze voorkeur uit naar 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Linda Faber telefoonnummer (050) 361 2354
l.faber@umcg.nl
Sanne van der Kooi telefoonnummer (050) 361 0695
s.e.van.der.kooi@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 14 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier