Adviseur Technisch Beleid, Elektrotechniek

Afdeling

Bouw & Facilitair

Werkomgeving

Binnen het UMCG zijn alle algemeen ondersteunende werkzaamheden ondergebracht in de afdeling Bouw & Facilitair. Wij zorgen voor ondersteuning van de kerntaken van het UMCG door het integraal aanbieden en leveren van duurzame producten en diensten op het gebied van huisvesting, gebouwen & infrastructuur en facilitaire services.

Waarden van Bouw & Facilitair
Eén van de drijfveren in de visie van het UMCG is: `Van mens tot mens, in alles wat we doen’, oftewel 'zie de mens!' Dat geldt ook voor Bouw & Facilitair. We geven mensen het gevoel dat ze welkom zijn, behandelen mensen met respect en alles wat we doen, doen we met zorg en aandacht. Daarnaast zijn de volgende waarden specifiek voor ons belangrijk: integraal, transparant, gastvrij en initiatief.

Afdeling
Technisch beheer is een dynamische werkomgeving met verschillende onderafdelingen, waarbinnen ca. 80 collega’s werkzaam zijn. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle activiteiten die van essentieel belang zijn voor de bedrijfsvoering van het totale UMCG. Dit omvat de instandhouding, verbetering, optimalisatie van de installaties, infrastructuur, gebouwen, terreinen, niet-medische apparatuur en losse inrichting.

Vanuit het onderdeel Projectadvies & Coördinatie wordt, in nauwe samenwerking met de beheerafdelingen, continu gewerkt aan de doorontwikkeling van technische beleidskaders en de technische materialisatie hiervan. De hieruit voortvloeiende adviezen is essentiële technische input voor de vele (aanstaande) bouw- en verbouwprojecten in het UMCG. Binnen dit team zoeken wij een adviseur Technisch Beleid, met een elektrotechnische opleiding en kennis van, of minimaal affiniteit met, andere (ziekenhuis) installaties.

Functiebeschrijving

Als adviseur Technisch Beleid denk je mee in de ontwikkeling van technische beleidskaders en standaarden voor het UMCG en adviseer je de beheerafdelingen vanuit die hoedanigheid. Daarnaast vertegenwoordig je, in samenwerking met ca. 6 collega’s, Technisch Beheer in de teams die zich bezighouden met, soms grote en complexe, bouw- en verbouwprojecten. Jouw vertegenwoordiging heeft betrekking op alle technische vakdisciplines binnen Technisch Beheer en de gehele dienstverlening ervan. Vanuit deze positie zorg je voor het verstrekken en ophalen van de juiste (technische) informatie, op het juiste moment, bij de verschillende stakeholders. Naast expert ben je dus ook een verbinder.

Binnen een Integraal Project Management (IPM) team heb je een expertrol, naast een projectleider en een beleidsadviseur. Andere expertises worden afhankelijk van het project toegevoegd. In de definitiefase van een project ben je verantwoordelijk voor het aanleveren van de technische beleidskaders voor het Programma van Eisen (PvE). Tevens denk je, vanuit de Algemeen Technische Bepalingen (ATB) en het perspectief van de beheer-exploitatie (TCO/LCC), mee met het definiëren van de scope van een project. Tijdens de ontwerpfase geef je tijdig advies aan externe adviseurs en stem je mogelijke afwijkingen van standaarden af met de beheerafdelingen. Daarnaast ben je een aanspreekpunt tijdens de realisatiefase en draag je bij aan een correcte overdracht vanuit het projectteam aan de beheerafdelingen. Waarbij je, in overleg met de technisch beheerders, zorgdraagt voor de compleetheid en inhoud van de aangeleverde (validatie)rapporten, (BIM) revisie en kwaliteitsdocumenten.

Het IPM team en daarmee jij, werkt conform het standaard (IPM 2.0) bouwprojecten proces, zoals dat is gedefinieerd binnen het UMCG. Als gelijkwaardig lid van een IPM team heb je ook een verantwoordelijk om dit proces in het team te borgen en verbeterpunten hierin aan te dragen.

Wat vragen wij

- HBO werk- en denkniveau met een elektrotechnische achtergrond.
- Een brede en conceptuele kijk op techniek (incl. werktuigbouw en bouw), bij voorkeur binnen een ziekenhuisomgeving.
- Kennis en ervaring op het gebied van ontwerp- en engineeringsprocessen en kwaliteitsborging.
- Kennis van wet- en regelgeving alsmede (veiligheids)richtlijnen op meerdere vaktechnische gebieden.
- Aantoonbare ervaring met projectmatig werken en stakeholdermanagement.
- Kennis van methoden en systemen m.b.t. onderhoudsmanagement.
- Veerkrachtig, proactief, stressbestendig, vasthoudend en relativerend vermogen.
- Goede communicatieve vaardigheid in woord en geschrift.
- Organisatiesensitiviteit en goede contactuele eigenschappen waarbij je de communicatie afstemt op elk gewenst niveau.
- Vaardigheid in het organiseren van werkzaamheden.
- Vaardigheid in het verzamelen en analyseren van informatie.
- In het bezit van een VCA-VOL certificaat, of de bereidheid dit binnen 6 maanden na indiensttreding te behalen.
- Ervaring met bouw- en verbouwprojecten in de (ziekenhuis)zorg is een pre.
- Affiniteit met BIM/Revit is een pre.
- Bereidheid om trainingen/opleidingen te volgen op het vakgebied en met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

Een E-assessment is mogelijk een onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij

Gemotiveerde collega’s en de kans om je verder te ontwikkelen. Een arbeidsovereenkomst van 32-36 uur per week, voor de duur van een jaar met zicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 4.200,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Janny Takens telefoonnummer 06 2564 9195
j.takens@umcg.nl
Bert Jan Oosting telefoonnummer 06 2564 6321
a.j.oosting@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 20 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier