Onderzoeker: impact van een overlegplatform voor huisarts op de zorg

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

- De logistiek van het onderzoek uitwerken en opzetten.
- Werven van huisartspraktijken voor het onderzoek.
- Data verzamelen van huisartsen.
- Interpreteren en analyseren van geposte medische casus.
- Datamanagement.
- Data analyseren en publicaties schrijven.

Functiebeschrijving

De afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (verder H&O) leidt basisartsen op tot huisarts en specialist Ouderengeneeskunde, biedt patiëntenzorg vanuit de Academische Huisartspraktijk Groningen, levert een bijdrage aan het basiscurriculum Geneeskunde en voert wetenschappelijk onderzoek uit op gebied van de huisartsgeneeskunde en de ouderengeneeskunde. In het AHON (Academisch Huisarts Ontwikkel Netwerk) betrekken we huisartsen uit de regio bij onderwijs en onderzoek. Een aantal huisartspraktijken stelt registratiedata beschikbaar voor de AHON database. Je zult werkzaam zijn binnen het onderzoeksprogramma Buik-Bekkenproblematiek.

Het onderzoek
Wij zoeken een onderzoeker die een gerandomiseerd onderzoek uitvoert waarin we de impact van een online platform voor huisartsen onderzoeken. Op dit online platform kunnen huisartsen vragen stellen aan medisch specialisten. Dit is mogelijk efficiënter dan het huidige telefonische overleg en leidt mogelijk tot minder verwijzingen naar het ziekenhuis. Huisartsenpraktijken worden benaderd om deel te nemen aan dit onderzoek en zullen in stappen toegang krijgen tot het overleg platform. Gegevens worden verzameld via huisartsregistratiesystemen en de DBC registratie van het deelnemende ziekenhuis.

Plaats in de organisatie
Je valt hiërarchisch onder de programmaleider van het onderzoeksprogramma Buik-Bekkenproblematiek. Je plant je werkzaamheden in goed overleg met het projectteam. Het projectteam bestaat uit verder uit een onderzoeksmedewerker, een postdoc onderzoeker en de programmaleider.

Wat vragen wij

- Je bent medisch specialist en hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
- Je bent 2 dagen per week beschikbaar voor onderzoek.
- Je beschikt over een goed analytisch vermogen.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
- Je hebt affiniteit met ICT. Ervaring met bijvoorbeeld Access en andere datamanagamentsystemen (zoals RedCap) is een pre.
- Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren van medisch wetenschappelijk onderzoek.
- Goede schrijfvaardigheid in het Engels en Nederlands.

Wat bieden wij

Een tijdelijk contract aan voor de duur van een jaar (0.4 fte), met een verlenging bij goed functioneren tot 2 jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Henk van der Worp
h.van.der.worp@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier