Junior onderzoeker, Project Veerkrachtige Zorgprofessional

Afdeling

Chirurgie

Werkomgeving

Het NFU Consortium Kwaliteit van Zorg zet zich in voor het verbeteren van de uitkomsten van de zorg en de ervaring van hun patiënten en voor veerkrachtige zorgprofessionals. Deze doelstellingen staan beschreven in haar meerjarenplan. Vanuit elk UMC is een expert op het gebied van kwaliteit van zorg lid van het consortium. Het consortium staat onder leiding van een bestuurder, en wordt ondersteund door een klein coördinatieteam vanuit het bureau NFU. Het project 'de veerkrachtige zorgprofessional' wordt primair onder de verantwoordelijkheid van twee consortium leden (dr. Maarten van der Laan, UMCG en prof. dr. Arie Franx, Erasmus MC) uitgevoerd, in nauwe samenwerking het College Medisch Directeuren, de directeuren P&O en de ARBO coördinatoren van de NFU.

Project Veerkrachtige Zorgprofessional
De veranderingen in de zorg vragen veel van de professional, nu in coronatijd meer dan ooit. Een veerkrachtige professional is energiek, fysiek fit en mentaal weerbaar. Deze zorgprofessional toont medisch, paramedisch of verpleegkundig leiderschap en is in staat om te leren, te reflecteren en te verbeteren. Het consortium project richt zich op kennisontwikkeling, door onderzoek te stimuleren over de vraag hoe je zorgt dat professionals ‘fit to perform’ zijn, en door proactief in te grijpen op stress en vermoeidheid en te zorgen voor een goed opleidingsklimaat. Tot slot gaan we binnen dit project door met de ervaringen die met het programma 'Anders Verantwoorden' (onder meer het experiment ZIRE) het programma 'Waardegedreven zorg' zijn en worden opgedaan.

Functiebeschrijving

Als junior onderzoeker ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het Veerkrachtige professional project. Onze projectgroep wordt geleid door de twee portefeuille houders uit het NFU Consortium Kwaliteit van Zorg: dr. Maarten van der Laan (UMCG) en prof. dr. Arie Franx (Erasmus MC), in nauwe samenwerking met twee medisch directeuren, de strategisch adviseur bij de NFU (Andy Schuurmans) en de secretaris van het consortium (Leontien Sturms). In dit project werken we nauw samen met de directeuren P&O van de NFU.

Wat vragen wij

Jij bent een jonge enthousiaste onderzoeker die op een creatieve, initiatiefrijke en flexibele manier meewerkt aan het Veerkrachtige zorgprofessional project van het Consortium Kwaliteit van de NFU. Je hebt een academische opleiding afgerond met affiniteit voor de zorg. De mix van academisch denken en praktisch kwalitatief onderzoek past bij jou. Naast affiniteit met vitaliteit van zorgpersoneel, kun je goed samenwerken en ben je resultaatgericht in doel en proces. Je hebt goede contactuele eigenschappen en bent een verbinder.

Functie-eisen
Je hebt een sterke affiniteit met de zorg, met bijvoorbeeld een achtergrond in verplegingswetenschappen, medisch of gezondheidswetenschappen, in een voor dit project relevant domein. Je bent geïnteresseerd in de vitaliteit en welzijn van zorgpersoneel en vragen rond intrinsieke motivatie, team samenwerking, kwaliteit en veiligheid, leiderschap en ontwikkeling. Je bent een jonge onderzoeker die zich graag wil bekwamen in kwalitatief onderzoek, waarbij sprake is van actieve participatie van de betrokken actoren (zorgprofessionals, bestuurders en P&O). Je bent in staat de verschillende betrokkenen uit te nodigen hun perspectief met je te delen en actief te luisteren. Daarbij heb jij gevoel voor verhoudingen, waardoor je in staat bent soepel en passend te schakelen in contacten met zorgverleners, bestuurders en inhoudelijke experts uit de verschillende UMC’s. Hoewel dit project een appel doet op jouw creativiteit en flexibiliteit is het onderzoek gebaat bij een onderzoeker die doel- en resultaatgericht kan werken. Het lukt jou om een veelheid aan informatie te organiseren. Daarbij ben je doortastend, kritisch en stressbestendig. Als teamlid opereer je collegiaal en draag je bij aan de ontwikkeling van het team als geheel. Je beschikt over wetenschappelijke basisvaardigheden zoals het schrijven van heldere teksten, zowel in het Nederlands als in het Engels. We verwachten dat je daarvoor, met steun van het onderzoeksteam, zorg draagt voor de wetenschappelijke output in dit project. Hiermee leg je, bij goed functioneren, de basis voor een mogelijk promotietraject.

Wat bieden wij

Onderzoekservaring opdoen door samen te werken in het team de veerkrachtige zorgprofessional. Met zorgprofessionals, kwaliteits- en beleidsmedewerkers uit verschillende disciplines binnen de UMC's werk jij samen in een team om onderzoek te doen naar de vitaliteit en het welzijn van zorgpersoneel. Het onderzoek bestaat zowel uit literatuuronderzoek, het ophalen van behoeften en kennis uit de umcs, het samenbrengen van inzichten en het meedenken over monitoring en terugkoppelingen van metingen op het gebied van vitaliteit, welzijn en (invloed van) werkbelasting en patiëntgerichte zorg.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 0,6 - 1 fte, voor de duur van een jaar met kans op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Maarten van der Laan
m.j.vd.laan@umcg.nl
Andy Schuurmans telefoonnummer 06 2057 1359
schuurmans@nfu.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier