Verpleegkundig specialist Inflammatoire darmziekten

Afdeling

Maag-Darm-Leverziekten

Werkomgeving

Je bent als verpleegkundig specialist IBD betrokken bij, met name, de poliklinische zorg voor patiënten met chronische darmontstekingsziekten. Hierbij draai je zelfstandig (telefonische, e-Health) spreekuren. Daarnaast zijn onderzoek en innovatie belangrijke onderdelen binnen de IBD zorg en kun je hier als verpleegkundig specialist een bijdrage aan leveren. Het huidige IBD team bestaat uit 5 maag-darm-leverartsen, 3 verpleegkundig specialisten, 1 IBD verpleegkundige en meerdere research verpleegkundigen. Het IBD centrum van het UMCG draait zowel nationaal als internationaal op wetenschappelijk topniveau mee.

Jouw taken
- Je draait zelfstandig IBD spreekuren op de polikliniek. Hierbij breng je de patiënt in kaart, vraag je diagnostiek aan en interpreteert deze en stelt, al dan niet samen met de MDL-arts, een behandelplan op.
- Je draait mee in de telefonische spreekuren en voert zelfstandig e-Health consulten met behulp van “mijnIBDcoach” uit.
- Je geeft voorlichting aan patiënten over allerlei onderwerpen, met name over medicatie en het ziektebeeld.
- Je bent het aanspreekpunt voor de IBD verpleegkundige en de verpleegkundigen van het infuuscentrum betreffende IBD zorg.
- Je geeft onderwijs over onderwerpen die gerelateerd zijn aan je werkzaamheden, zowel intern als extern.
- Je draagt bij aan onderzoeks- en verbeterprojecten.

Functiebeschrijving

Marloes Heida (verpleegkundig specialist IBD) vertelt: “Werken als verpleegkundig specialist op de afdeling MDL is echt heel boeiend. Onze afdeling biedt specialistische medische en verpleegkundige zorg aan mensen met complexe en daardoor soms moeilijk te behandelen chronische darmziekte. Ik word zowel medisch als verpleegtechnisch uitgedaagd, daarom vind ik mijn werk op deze afdeling zo boeiend. De afdeling investeert veel in deskundigheidsbevordering, omdat de ontwikkelingen in ons vakgebied snel gaan. Ik kijk altijd uit naar het wekelijkse moment waarop verdiepend onderwijs plaatsvindt. Er wordt dan interessante casuïstiek besproken door één van onze artsen of er komt een spreker langs van een ander specialisme binnen het UMCG. Leren van en met elkaar vinden we belangrijk. Ook wordt veel ruimte geboden voor persoonlijke ontwikkeling naast het reguliere werk. Ik werk bijvoorbeeld mee aan een project gericht op waardegedreven zorg, omdat ik de verdieping interessant vind. Als je de wetenschappelijke kant interessant vindt, dan zijn daar ook mogelijkheden in. Kortom, ik heb echt een uitdagende functie met veel afwisseling in een collegiaal team."

Wij zoeken een nieuwe collega!
Ben je na het lezen van Marloes haar verhaal nieuwsgierig geworden? Kom dan kennismaken! We vinden het leuk om je te laten zien wie we zijn en wat we doen. Wil je een dag(deel) meelopen op onze afdeling, neem dan contact op één van de contactpersonen onderaan de vacature.

Onze afdeling
De afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) omvat de klinische en poliklinische zorg, het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van maag-, darm- en leverziekten. Wij zijn een van de drie academische centra in Nederland waar patiënten terecht kunnen voor een levertransplantatie. Samen met de abdominale chirurgie van het UMCG voeren we dunnedarmtransplantaties uit, als enige in Nederland. Onze patiënten komen dan ook uit heel Noordoost-Nederland en vaak van (ver) daarbuiten.

Voor verschillende patiëntengroepen zijn er binnen de afdeling diëtisten, verpleegkundigen, verpleegkundig consulenten en verpleegkundig specialisten werkzaam. Dit zijn onze teams:
- IBD centrum: De zorg voor patiënten met chronische ontstekingsziekten van de darm, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
- Darmfalen centrum met het Technisch Voedingsteam (TVT): De zorg voor patiënten met (chronisch) darmfalen, dunne darm-transplantaties, TPV in de thuissituatie en expertise op het gebied van enterale voedingsproblemen (gastrostomie).
- Levertransplantatieteam: zorg voor patiënten voor en na een levertransplantatie.
- Leverdonatie bij leven: zorg voor leverdonoren voor en na donatie aan een kind.

Wat vragen wij

- Een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist.
- Je bent stressbestendig, staat stevig in je schoenen en kunt prioriteiten stellen.
- Je kunt uitstekend zelfstandig en in teamverband werken.
- In je werk ben je open, innovatief en creatief.
- Je bent empathisch en hebt ervaring en affiniteit met chronisch ziekte patiënten.
- Je werkt proactief aan je eigen ontwikkeling en bijscholing.

Wat bieden wij

Wij bieden je een jaarcontract voor 24 uur per week met zicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- Inge van Drongelen, hoofd IBD verpleegkundigen, telefoonnummer: (050) 361 2620
- Janka Barentsen, verpleegkundig specialist, telefoonnummer: (050) 361 2620
- Marloes Heida, verpleegkundig specialist, telefoonnummer: (050) 361 2620

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier