Docent vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde

Afdeling

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO)

Werkomgeving

Het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) is het instituut van het UMCG dat zich richt op de professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding van studenten en (toekomstige) medewerkers in de zorg. Vanuit de domeinen Academische opleidingen en Medische Vervolgopleidingen, Zorgopleidingen en Leven Lang Leren verzorgen we een breed aanbod aan opleidingen, bij- en nascholingen, trainingen en coaching en bieden we advies en begeleiding bij de innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten.

Domein Zorgopleidingen, cluster Healthy Ageing en Langdurige Zorg
Het cluster Healthy Ageing en Langdurige Zorg verzorgt binnen het domein Zorgopleidingen opleidingen en bij -en nascholingen op het gebied van o.a. oncologie, hygiëne en infectiepreventie, dialyse, transplantatie, stoma- en wondzorg. Het cluster is in ontwikkeling waarbinnen enthousiaste docenten samen met vakinhoudelijke gastdocenten dagelijks werken aan passend en motiverend vervolgonderwijs en bij- en nascholing.

Functiebeschrijving

Binnen een inspirerende omgeving waar leren en de zorgpraktijk centraal staan, verzorg je het onderwijs in de opleiding tot oncologieverpleegkunde. Tot je werkzaamheden behoren:
- begeleiden en coachen van studenten;
- ondersteunen van werkbegeleiders/praktijkbegeleiders bij het leerproces van de student;
- bevorderen en bewaken van het gewenste leerklimaat;
- begeleiden en ondersteunen van gastdocenten;
- coördineren van het onderwijs;
- ontwerpen van toetsen;
- evalueren van het aangeboden onderwijs;
- verbeterplannen voor het eigen onderwijs opstellen en opvolgen.

Wat vragen wij

- Je bent bekwaam op het gebied van de oncologieverpleegkunde: een zorgprofessional op (minimaal) HBO niveau, met opleiding oncologieverpleegkunde.
- Je hebt actuele kennis van het eigen specifieke vakgebied.
- Je hebt actuele kennis van hematologische ziektebeelden.
- Je hebt aantoonbare affiniteit met leren en onderwijs.
- Je hebt ervaring met het begeleiden en ondersteunen van nieuwe collega’s of studenten in opleiding.
- Je bent enthousiasmerend en goed in staat om kennis over te dragen.
- Je bezit bij voorkeur een eerste- of tweedegraads docentenopleiding verpleegkunde, of een andere relevante beroepsopleiding op HBO niveau, of je bent bereid deze te zijner tijd ( in geval van een vast dienstverband) te gaan volgen.
- Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden.
- Je bent in staat om overstijgend te denken.
- Je neemt initiatieven.
- Je bent in staat om je planning bij te stellen bij onvoorziene situaties.
- Je kunt onder druk de juiste prioriteiten stellen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een uitdagende en verantwoordelijke baan in een professionele en lerende werkomgeving. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 40% - 60%, die bij goed functioneren na een jaar in een vast dienstverband kan overgaan. De mogelijkheid om in gesprek te gaan over het arbeidspercentage is er zeker.

Het salaris bedraagt maximaal € 4.200,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Startdatum bij voorkeur vanaf mei 2021.

Je krijgt de gelegenheid om in je docentfunctie te groeien. Een volledige functiebeschrijving 'docent' kun je opvragen bij Jasmijn Bloemert, opleidingsmanager Healthy Ageing en Langdurige zorg opleidingen: j.bloemert@umcg.nl.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Paula Battjes
p.battjes@umcg.nl
Jasmijn Bloemert
j.bloemert@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De gesprekken vinden plaats op maandag 19 april tussen 13.00 en 17.00 uur.

Digitaal sollicitatieformulier