Abdominaal Radioloog

Afdeling

Radiologie

Werkomgeving

De werkzaamheden liggen primair binnen de abdominale radiologie.

Functiebeschrijving

Het UMCG is hét centrum voor hooggespecialiseerde zorg voor de ruim drie miljoen inwoners van Noord-Nederland. Het UMCG is tertiair verwijscentrum voor een groot adherentiegebied. Daardoor komt er een breed scala aan pathologie aan bod. Meer specifiek functioneert het UMCG o.a. als expertisecentrum voor transplantatiegeneeskunde en HPB chirurgie. Tevens is het een level-1 traumacentrum.

De afdeling Radiologie maakt samen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde deel uit van het Medical Imaging Center (MIC). In totaal beschikt de afdeling over 5 Siemens MRI scanners, waaronder 2 nieuwe 3 Tesla systemen. Voorts 5 CT scanners waaronder Siemens SOMATOM Force en Definition Edge en een geheel nieuw echo-apparaten park van Hitachi. De afdeling Radiologie heeft nu ongeveer 30 fte radiologen. We werken orgaangericht. De afdeling heeft arts-assistenten in opleiding en kent een actief en open opleidingsklimaat. Hierbij vindt een nauwe samenwerking plaats met onze OOR partners in Deventer, Almelo, Enschede en Zwolle. De opleiding is geïntegreerd met de nucleaire radiologie volgens de CORONA.

Er zijn 5 radiologen werkzaam met als primair aandachtsgebied abdominale radiologie. Het vakgebied wordt in de volle breedte uitgeoefend, met als specifiek accent de hepato-pancreato-biliaire radiologie en de transplantatie gerelateerde diagnostiek. Bovendien zijn we een expertisecentrum voor endometriose en neuro-endocriene tumoren. De non-vasculaire interventies (echo- en CT-geleide biopten, drainages en ablaties van nier- en levertumoren) worden door abdominaal radiologen verricht. Er is een intensieve samenwerking op het gebied van patiëntenzorg en research met alle relevante specialismen.

Wat vragen wij

- Je bent geregistreerd radioloog.
- Je hebt aantoonbare expertise in de abdominale radiologie (werkervaring of afgerond fellowship strekt tot aanbeveling), maar enthousiaste jonge klaren worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.
- Je bent een voortrekker bij de ontwikkeling van de abdominale radiologie.
- Je beschikt over goede contactuele eigenschappen in de omgang met patiënten, collega's en overige medewerkers.
- Je levert een actieve deelname aan de opleiding van arts-assistenten, coassistenten en fellows.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

- Samenwerking binnen een fijne groep collega’s met veel expertise op het gebied van de abdominale radiologie.
- Uitdagende pathologie.
- Goede doorgroeimogelijkheden op basis van duidelijke afspraken.
- Aantrekkelijk opleidingsklimaat.

Afhankelijk van opleiding en relevante ervaring wordt een passend salarisaanbod gedaan. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Rudi Dierckx telefoonnummer (050) 361 3087

drs. Jules Slangen telefoonnummer (050) 361 4263

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 18 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier