Ervaren GZ-psycholoog polikliniek Angst en Dwang

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

De afdeling Angst- en Dwangstoornissen
De polikliniek Angst en Dwang is onderdeel van de tertiaire afdeling Angst- en Dwangstoornissen, die weer onderdeel is van de afdeling Stemmings- en Angststoornissen.
Op de afdeling Angst en Dwang zijn in totaal 20 psychologen, verpleegkundigen en psychiaters (i.o.) werkzaam, verdeeld over de polikliniek en de (2- en 4-daagse) deeltijdbehandeling.
De afdeling biedt kwalitatief hoogstaande zorg, vanuit overwegend een cognitief gedragstherapeutisch kader, met een academisch karakter voor patiënten met angst- en dwangstoornissen. In het bijzonder is er ruimte voor een gepersonaliseerde hoog-specialistische benadering, met nadruk op goede diagnostiek, behandeling en service aan patiënten en verwijzers. Er wordt daarbij gestreefd naar een optimale integratie van onderwijs, opleiding en patiëntgebonden onderzoek. Daarnaast worden state-of-the-art behandelmethoden aangeboden, die nog niet vervat zijn in bestaande richtlijnen. Momenteel wordt DBS behandeling (Deep Brain Stimulation) opgezet binnen het Universitair Centrum Psychiatrie. Implementatie van veelbelovende nieuwe diagnostiek- en behandelmethoden is een van de kerntaken.

Het UCP heeft vijf afdelingen
- Stemming- en Angststoornissen
- Soma en Psyche
- Psychose
- Ouderenpsychiatrie
- Crisis, Deeltijd en Opname (CDO)

In 2023 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

- Je bent verantwoordelijk voor de specialistische en topreferente zorg van patiënten die behandeld worden door het multidisciplinair team waarin je werkt.
- Je draagt in samenspraak met collega’s zorg voor vernieuwing van het behandelaanbod middels het innoveren van behandelmethoden/-strategieën.
- Je verricht functionele diagnostiek (klachtensamenhang en gedragsinterpretatie) en stelt behandelplannen voor individuele patiënten op.
- Je werkt nauw samen met de collega’s in het multidisciplinaire team en met collega’s in de regio en zorgt voor goede samenwerking en afstemming met de betrokken discipines om daarmee zorgcontinuïteit en doelmatige zorg te realiseren.
- Je levert een actieve bijdrage aan onderzoeks-, opleidings- en onderwijstaken.
- Je geeft supervisie en/of werkbegeleiding aan GZ-opleidelingen, cognitief gedragstherapeuten i.o. en cognitief gedragstherapeutisch werkers.

Wat vragen wij

- Je bent een BIG-geregistreerd GZ-psycholoog.
- Je bent bij voorkeur geregistreerd als als gedragstherapeut (VGCt) en hebt VGCt supervisor-bevoegdheid.
- Je hebt aantoonbaar affiniteit met het werken met mensen met angst- en dwangstoornissen.
- Je kijkt door de ogen van de patiënten en beschikt over interpersoonlijke vaardigheden om hun vertrouwen te winnen en een goede relatie met ze op te opbouwen.
- Je bent flexibel, stressbestendig en kunt overzicht bewaren.
- Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, sociale en communicatieve vaardigheden
- Je beschikt over de creativiteit om voor het huidige behandelprogramma speerpunten te (helpen) ontwikkelen.
- Je hebt een visie op vernieuwing van de behandeling binnen het zorgprogramma, waarbij binnen onze doelgroep vaak co-morbide problemen meespelen.

Wat bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 24-28 uur per week. Je salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag
- 8,3% eindejaarsuitkering
- een functiegebonden budget voor bij- en nascholing
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt kopen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:
- Froukje Groenveld-Spaans, klinisch psycholoog en behandelcoördinator afd. Angst en Dwang, 050 361 2094
- Hetty Post, hoofd Algemene Zaken, 06 5525 7144
- Benno Haarman, psychiater en hoofd Behandelzaken cluster Stemming en Angst (050) 361 4547

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier