Research Instrumentmaker

Afdeling

ERIBA

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bundelen hun krachten voor onderzoek naar verdere verbetering van protonentherapie, een nieuwe vorm van radiotherapie die sinds 2018 in het UMCG beschikbaar is voor behandeling van kankerpatiënten. Als onderdeel van deze bundeling wordt de AGOR-versnellerfaciliteit van de RUG uitgebreid met nieuwe laboratorium faciliteiten voor stralingsbiologisch onderzoek en geïntegreerd in het UMCG kankeronderzoekscentrum. De AGOR-versnellerfaciliteit levert een breed scala aan deeltjesbundels voor wetenschappelijke experimenten door onderzoekers uit binnen- en buitenland. De versnellerfaciliteit wordt niet alleen gebruikt voor medisch onderzoek maar ook voor onderzoek in de subatomaire fysica en, in samenwerking met de lucht- en ruimtevaartsector, naar de stralingsbestendigheid van sensoren en andere elektronische componenten.

Functiebeschrijving

Als research instrumentmaker heb je een mechanisch technisch uitdagende baan, waarmee je bijdraagt aan de ontwikkeling en vervaardiging van onderdelen en reparaties van en aan onze deeltjesversneller. Je verricht je werkzaamheden in onze instrumentmakerij, op locatie aan of rondom de deeltjesversneller en experimentele opstellingen. Je hebt hierbij nauwe contacten met collega technici en wetenschappers. Een aantal taken zijn onder andere:
- Je vervaardigt prototype testopstellingen, reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan bestaande mechanische apparatuur en het produceren van (enkelstuks) onderdelen.
- Je bewerkt een verscheidenheid van materialen, zoals Alu, RVS, Cu, Fe, messing, kunststof, etc. Waarbij onderdelen/apparatuur varieert van complexe fijnmechanische onderdelen/samenstellingen tot (versneller)onderdelen met een groter formaat.
- De onderdelen worden vaak gebruikt in vacuümopstellingen (HV/UHV), een nette en schone manier van werken is dan een must.
- Je voert je werkzaamheden uit met behulp van verschillende verspanende en niet-verspanende, conventionele en CNC gestuurde frees- en draaimachines. Bij sommige opdrachten is ook handmatig vakmanschap en improvisatie gewenst.
- Je programmeert vanaf tekening aan de machines en vanaf een 3D CAD model op een werkstation met behulp van CAM programma’s (Siemens NX en/of Edgecam).
- Je draagt zorg voor het instellen van de machines en gereedschappen en controleert of onderdelen conform tekening zijn.
- Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en participeert in multidisciplinaire projectteams.
- Samen met je collega’s draag je zorg voor het (preventief) onderhoud aan apparatuur en het stellen van een diagnose en beoordelen of (uitbesteden van) reparatie zinvol is.
- Bij incidentele gevallen bent je bereid je werkzaamheden buiten kantooruren en in het weekend te vervullen.

Wij zijn in deze functie ook op zoek naar een kandidaat die kennis heeft van TIG lassen van RVS en (hard)solderen.

Wat vragen wij

- Een afgeronde technische MBO-opleiding op niveau 4 (research instrumentmaker, instrumentmaker of fijnmechanische techniek).
- Je bent, na een korte inwerkperiode, direct zelfstandig inzetbaar.
- Je hebt een TIG lasdiploma, of bent bereid dit t.z.t. middels studie te halen.
- Je hebt kennis van vacuümtechniek of bent bereid dit t.z.t. middels studie eigen te maken.
- Je beschikt over goed ontwikkelde competenties als: accuratesse, flexibel handelen, klantbetrokkenheid, inventiviteit en samenwerken.
- Kennis van NX Manufacturing (CAM), EdgeCam en Heidenhain iTNC530 besturing is een pre.

Ook kandidaten die net zijn afgestudeerd of dit binnenkort zullen doen, die passie voor het instrumentmakers vak hebben en zich verder willen ontwikkelen, kunnen solliciteren.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor een periode van 2 jaar (0,7 fte), met uitzicht op verlenging en later een dienstverband voor onbepaalde tijd. De eerste twee maanden gelden als proeftijd. Je krijgt de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Henk Smit telefoonnummer (050) 363 3609
h.a.j.smit@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier