Data Steward UMCG Cohort and Biobank Coordination Hub

Afdeling

UMCG Cohortenorganisatie

Werkomgeving

Het huidige CBCH team bestaat uit 2 cohort coördinatoren, een data steward, communicatiemedewerker, project manager en projectvoorzitter. Naast dat je onderdeel bent van het team sluit je ook aan bij het UMCG Digital Competence Center (DCC). Het DCC bundelt de UMCG expertise rond data stewardship, software en computing binnen een centraal team van data stewards. Ook is er veel contact met Informatiemanagement Onderzoek, Onderwijs & Opleidingen (IM-O3). IM-O3 biedt data-gerelateerde ondersteuning en tooling aan UMCG onderzoekers in brede zin en werkt aan de doorontwikkeling van IT diensten en infrastructuur voor onderzoek. Daarnaast sta je veelvuldig in contact staan met de onderzoekers en medewerkers verbonden aan de individuele cohorten en biobanken op de verschillende afdelingen van het UMCG.

Functiebeschrijving

Als data steward biedt je directe ondersteuning aan individuele cohorten en biobanken binnen het gehele UMCG, samen met het CBCH team en andere interne dienstverleners. De ondersteuning bestaat uit het beantwoorden van vragen via onze servicedesk en uit projectmatige hands-on ondersteuning waar nodig. Er leven bij onderzoekers veel vragen rond data opslag, data management, FAIR data, regelgeving, koppelingen en al beschikbare procedures, faciliteiten en dienstverlening. Bij de hands-on ondersteuning van individuele cohorten kan het bijvoorbeeld gaan over de migratie naar een nieuwe database, het optimaliseren van de data infrastructuur of advies over de data governance. Je bent actief over het gehele UMCG en krijgt dus een grote variatie aan cohorten te zien. Met de door jou opgedane kennis draag je bij aan de (door)ontwikkeling van procedures, standaarden, templates en handleidingen voor cohorten en biobanken o.a. op het gebied van metadata, data linkage, data extractie, data access en data harmonisatie. Afhankelijk van je eigen interesse en expertise kun je ook een rol spelen in bredere IT infrastructuur projecten die relevant zijn voor cohorten, bijvoorbeeld over het ontsluiten of structureren van data.

Wat vragen wij

- Een HBO of WO werk- en denkniveau met bij voorkeur een opleiding in de richting van informatica, bio-informatica of biomedische wetenschappen.
- Ervaring met research data management, waarbij je hebt (mee)gewerkt aan de ontwikkeling van databases of IT infrastructuur.
- Ervaring met wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur in het kader van cohorten, biobanken en/of gerelateerd biomedisch onderzoek.
- Je schrikt niet van direct klantcontact, denkt graag creatief mee, bent initiatiefrijk en hebt oog voor samenwerking en service.
- Je kan omgaan met een dynamische projectomgeving en het samenwerken met veel stakeholders binnen een complexe matrixorganisatie.
- Je bewaakt tijd, middelen en kwaliteit en zoekt afstemming als er iets anders gaat dan gepland.
- Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

We vinden het extra mooi als je
- Ervaring hebt met ‘FAIR’ principes, data stewardship of kennis van privacy en security aspecten van (mensgebonden) onderzoeksdata.
- Ervaring met het werken omics data en/of het werken in een clusteromgeving hebt (High Performance Computing clusters).
- Kennis hebt van de relevante wet- en regelgeving (AVG, WMO, GCP etc.) die aan datamanagement voor (mensgebonden) onderzoek worden gesteld.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst als data steward voor 0,8-1,0 fte (32-36 uur per week) in een dynamische omgeving en enthousiast team. Er is veel ruimte om nieuwe kennis op te doen. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst tot en met augustus 2021, met uitzicht op een verlenging van een jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 4.200,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Rogier van der Stijl
r.van.der.stijl@umcg.nl
prof. dr. Wim Timens
w.timens@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 maart 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier