Arbeidstherapeut/Trajectbegeleider bij het UCP

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Arbeidstherapie/Trajectbegeleiding
De afdeling Arbeidstherapie/Trajectbegeleiding van het UCP bestaat uit een team van 11 gedreven arbeidstherapeuten. Samen verzorgen zij een breed aanbod van arbeidstherapie voor de klinische, deeltijd- en poliklinische afdelingen van het UCP.
De doelstelling van de afdeling Arbeidstherapie/Trajectbegeleiding is de maatschappelijke re-integratie van cliënten op het gebied van werk, dagbesteding en scholing te ondersteunen.
Daarnaast draagt de afdeling Arbeidstherapie bij aan de diagnostiek en behandeling door het laten uitvoeren van handvaardigheidstechnieken. Met een deel van de patiënten wordt een trajectplan, gericht op het verkrijgen en behouden van werk, scholing of dagbesteding, opgesteld en uitgevoerd. Het team zoekt een allround arbeidstherapeut die inzetbaar is op alle groepen en ook individuele trajecten kan begeleiden.

Het UCP combineert universitaire taken en ambities met klinische expertise op hoog niveau. Ons topreferente aanbod omvat gespecialiseerde zorgprogramma’s voor patiënten met stemmings- en angststoornissen, psychotische stoornissen, combinaties van psychiatrische en somatische ziekten en psychiatrische stoornissen bij ouderen.
In het UCP werken bijna 600 gedreven en betrokken medewerkers voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis en vaardigheden aan jonge professionals een aantrekkelijk onderdeel vormt van het werken in een universitaire setting. Patiëntparticipatie en multidisciplinaire samenwerking zijn essentiële kenmerken van het UCP.

Het UCP heeft vijf afdelingen:
- Crisis, Deeltijdbehandeling, Opname (CDO)
- Soma en Psyche
- Psychosen
- Stemmings- en Angststoornissen
- Ouderenpsychiatrie

In 2022 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

- Je geeft therapeutische begeleiding, individueel of in groepen, bij het uitvoeren van activiteiten.
- Je werkt met patiënten van alle afdelingen van het UCP.
- Je levert vanuit je eigen vakgebied een bijdrage aan de diagnostiek en het opstellen of bijstellen van het multidisciplinair behandelplan.
- Je stelt met cliënten re-integratieplannen op en stelt op basis hiervan en in overleg met het behandelteam een individueel arbeidstherapieprogramma op.

Wat vragen wij

- Je hebt een relevante HBO-opleiding (bijvoorbeeld Ergotherapie, Social Work met aantekening GGZ agoog, Vaktherapie).
- Je beschikt over relevante werkervaring.
- Je bent goed thuis in een breed scala aan handvaardigheidstechnieken.
- Je bent in staat activiteiten aan te passen aan wensen en mogelijkheden van individuele patiënten.
- Je kent wetgeving rond werk en opleiding.
- Je hebt affiniteit met het werken met patiënten met een psychiatrische achtergrond.
- Je hebt kennis van psychopathologie en groepsprocessen.
- Je kunt goed in teamverband werken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 20-24 uur per week, met kans op een vast dienstverband na één jaar. Gewenste startdatum: 1 mei 2021. Je salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband.
Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag
- 8,3% eindejaarsuitkering
- een functiegebonden budget voor bij- en nascholing
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Hetty Post telefoonnummer 06 5525 7144

Ludi de Wolff telefoonnummer 050 361 2292

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 maart 2021. De sollicitatiegesprekken zijn donderdag 18 maart 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier