Opleiding tot Intensive Care (IC)-verpleegkundige (start november 2021)

Afdeling

Intensive Care Volwassenen

Werkomgeving

- Tijdens de opleiding werk je en volg je lesdagen. De theoretische voorbereiding doe je in je eigen tijd. Je past wat je leert meteen toe in de praktijk, zo zie je snel resultaat.
- In het UMCG is een fijn leerklimaat, opleiden is één van onze kerntaken en dat merk je. Collega’s zijn bereid om elkaar te helpen en werken goed samen.
- Als BAZ verpleegkundige in opleiding draai je mee in het multidisciplinaire team, en werk je volgens rooster in alle diensten.
- Je draagt zorg voor een goed zorgklimaat door een respectvolle bejegening en aandacht voor de individuele wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten.
- Door je professionele inbreng, flexibiliteit en creativiteit ben je in staat om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van zorg en de uitdagingen waar onze afdelingen voor staan.

"Op de IC heb je heel veel complexiteit dus je kunt je echt heel erg verdiepen in wat nodig is. Een beetje puzzelen en tot een goede oplossing komen voor die patiënt."
Nick de Ruijter, IC-verpleegkundige in opleiding


Lees hier meer over de ervaringen van Nick.

Functiebeschrijving

De opleiding, die in november 2021 start, bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De opleidingen in het domein Acute zorg, waar de IC onderdeel van is, starten allemaal conform de uitgangspunten van de Basis Acute Zorg-opleiding. Na de BAZ volg je 2 IC-modules ("Kern IC" en "Specifiek IC") die EPA (Entrustable Professional Activities) gestuurd aangeboden wordt. De totale opleidingsduur is 18 maanden.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

Wat vragen wij

Je bent een BIG geregistreerde verpleegkundige met ziekenhuis ervaring. Verder verwachten we dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Je bent flexibel, kunt je goed plannen en organiseren, en levert een actieve en positieve bijdrage aan een team.

Afdeling
De Intensive Care Volwassenen (ICV) is een zelfstandige afdeling waar patiënten die intensieve zorg en behandeling nodig hebben worden opgenomen. De ICV beschikt over ongeveer 35 IC-bedden, verdeeld over 3 locaties. De ICV beschikt ook over een Mobiele Intensive Care Unit (MICU) en IC-verpleegkundigen vervullen in het ziekenhuis een consultatieve rol. De IC-verpleegkundigen in het UMCG vervullen ook de reanimatie-oproepen.

Wat bieden wij

Afhankelijk van je ervaring word je in schaal 7 (maximaal € 3.280,- bruto per maand) of schaal 8A (maximaal € 3.505,- bruto per maand) aangesteld. Na diplomering van de opleiding word je ingeschaald in schaal 9A (maximaal € 3.922,- bruto per maand). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Na het succesvol afronden van het opleidingstraject ontvang je in het UMCG een vaste arbeidsovereenkomst als IC-verpleegkundige.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Sollicitatieprocedure
Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een meeloopdag. Nadat de brievenselectie heeft plaatsgevonden krijg je een uitnodiging om deze dag te plannen. Vermeld in je brief je BIG-registratienummer en 2 referenties.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- drs. Dinald Maatman, hoofdverpleegkundige ICV 4 UMCG, telefoonnummer: 06-25650608
- Karin Huigen, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV2, telefoonnummer: 06-25649197
- Annemiek Coers, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV3, telefoonnummer: 06-25650586
- Guido Martens, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV4, telefoonnummer: 06-25649198
- Irene Warmolts, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV4, telefoonnummer: 06-55256946

Meer informatie over de afdeling hieronder:
De Intensive Care van het UMCG
Werken als verpleegkundige op de ICV

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 april 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier