Opleidingsplaats tot transmuraal kinderverpleegkundige

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Beatrix Kinderziekenhuis
Het Beatrix Kinderziekenhuis biedt hoog complexe, tertiaire kinderverpleegkundige zorg, binnen het ziekenhuis, aan kinderen in heel Nederland. Met elkaar voelen we ons er verantwoordelijk voor om al deze kinderen te verzekeren van excellente kwaliteit van zorg. Zo werken we ernaar toe dat je uiteindelijk als kinderverpleegkundige verantwoordelijk bent voor het totale verpleegkundige proces, in alle vormen van de patiëntenzorg, waarbij het kind en zijn gezinssysteem centraal staan in de zorg. Dagelijks hebben we te maken met een grote veelzijdigheid in leeftijd, ontwikkelingsfases en ziektebeelden. Dit vergt flexibiliteit en een groot analytisch- en probleemoplossend denkvermogen. Je bent in staat in een multidisciplinair team te werken en bereid te werken volgens rooster in alle diensten.

KinderThuisZorg-Nederland
KinderThuisZorg biedt kinderverpleegkundige zorg, buiten het ziekenhuis, aan kinderen in heel Nederland. Met elkaar voelen we ons er verantwoordelijk voor om al deze kinderen te verzekeren van de allerbeste kwaliteit van zorg. Dat begint met dat zij zorg krijgen op precies die plek waar ze zich op hun gemak voelen en waar ze zo goed mogelijk kind kunnen zijn. Bij KinderThuisZorg ben je niet zomaar een kinderverpleegkundige. Natuurlijk is het uitvoeren van de medische handelingen belangrijk maar juist de inzet van de kinderverpleegkundige expertise is voor ons ook van essentieel belang. Hierdoor kijk je verder dan alleen de medische situatie en zie je het kind in zijn geheel en is er oog voor de gevolgen van de medische situatie op de ontwikkeling, de sociale situatie en de veiligheid van het kind.

Functiebeschrijving

Het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en KinderThuisZorg-Nederland gaan samen verder werken aan de verbetering van ketenzorg voor zieke kinderen in Noord-Nederland. Vanaf mei 2021 bieden wij twee opleidingsplaatsen aan tot transmuraal kinderverpleegkundige. Je wordt opgeleid binnen twee werkvelden waarbij zich zieke kinderen bevinden en jouw unieke ontwikkeling tot transmuraal kinderverpleegkundige op de voorgrond staat. Gedurende de opleiding vindt de praktijkleerroute plaats in zowel de intramurale als extramurale setting; in het Beatrix Kinderziekenhuis en in één van de kinderwijkteams van KinderThuisZorg in het Noorden. Voorafgaand aan de opleiding vindt er een voorwerkperiode plaats, waarbij jij jouw nieuwe werkomgevingen kunt gaan verkennen. Het theoretische deel van de opleiding wordt gevolgd aan het Wenckebach Instituut in Groningen en start in januari 2022.

Wat vragen wij

Ben jij…
een afgestudeerde verpleegkundige? Een bruggenbouwer en pionier? Heb jij de durf om aan de slag te gaan als transmurale kinderverpleegkundige in opleiding in Groningen en omstreken? In staat om kritisch naar jezelf te kijken door middel van zelfreflectie? Daarbij minimaal 32 uur per week flexibel inzetbaar?

Heb jij…
minimaal een jaar werkervaring als verpleegkundige? Een proactieve houding en helikopterview? Affiniteit met kinderen, het ontwikkelen van nieuwe netwerken en verbeteren van ketenzorg? Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken met een flexibele instelling, durf en lef? De ambitie om na jouw opleiding in beide settingen aan de slag te gaan? De beschikking over een rijbewijs en (eigen) auto?

Kun jij…
kindgericht werken en de transitie maken tussen meerdere werkvelden? Samen met gezinnen werken naar zelfredzaamheid en kinderparticipatie voorop zetten? Zelfstandig en in teamverband werken? Meedenken in de ontwikkelingen binnen de transmurale kindzorg? Een slag slaan als bruggenbouwer tussen de intramurale en extramurale setting?

Herken jij jezelf in de punten? Dan ben jij de verpleegkundige die wij zoeken en nodigen wij je uit om te solliciteren naar deze leuke en uitdagende opleidingsplaats!

Wat bieden wij

Arbeidsovereenkomst: Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van de opleiding. Na afronding van de opleiding tot kinderverpleegkundige is er uitzicht op een (transmuraal) vast dienstverband. Er zijn twee opleidingsplekken beschikbaar en je komt in dienst bij KinderThuisZorg-Nederland of het Beatrix Kinderziekenhuis, UMCG Groningen.
Ingangsdatum: 1 mei 2021.
Arbeidstijd: minimaal 32 uur per week.
Salaris: Conform CAO VVT of CAO UMC.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de vacature contact op met:
- Theresa Laanstra, telefoonnummer: (050) 361 0193 of Marco Feenstra, aanwezig donderdag t/m zondag, telefoonnummer: (050) 361 2484 (Beatrix Kinderziekenhuis UMCG)
- Femke Navis of Elles Vreuls, telefoonnummer: 088 0200 700 (KinderThuisZorg-Nederland)

Meer informatie

Solliciteren

Wij zien jouw cv en motivatie graag voor 1 maart 2021 tegemoet via: organisatie@kinderthuiszorg.nl De gesprekken zullen plaats vinden in het Beatrix Kinderziekenhuis, UMCG op donderdag 11 maart 2021 en vrijdag 12 maart 2021. Let op, niet het sollicitatieformulier onderaan deze pagina gebruiken.

Digitaal sollicitatieformulier