Business analist Zorgverkoop

Afdeling

UMC-staf, Strategie & Beleid, afdeling Zorgverkoop

Werkomgeving

Binnen Strategie & Beleid houdt het team Zorgverkoop zich bezig met de bekostiging van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het team is verantwoordelijk voor het afsluiten van zorgovereenkomsten en het vertegenwoordigen van het UMCG in andere bekostigingsvraagstukken.
Door de toegenomen concurrentie en transparantie en de aandacht voor kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg, is het steeds vaker noodzakelijk om tegenover de uitgebreide analyses van verzekeraars een eigen UMCG verhaal neer te zetten dat ons onderscheidt in de markt en de verzekeraars overtuigt om bij het UMCG in te kopen.

Het team Zorgverkoop bestaat uit zes bevlogen professionals, die allemaal een andere achtergrond hebben. Economen en bedrijfskundigen vormen echter in basis de ervaringsachtergrond van dit team. Samen zijn zij het onderhandelteam van het UMCG.

Je werkt in een complexe en continu veranderende omgeving, waarbij de druk soms hoog oploopt. Als business analist fungeer je als verbindende schakel tussen medische afdelingen en de zorgverzekeraars. Het maken en beargumenteren van heldere keuzes met gevoel voor interne- en externe verhoudingen zijn hierbij sleutels tot succes.

Functiebeschrijving

Als business analist heb jij binnen team Zorgverkoop de spilfunctie als het gaat om het verzamelen en analyseren van data. Je werkt samen met andere business analisten en ondersteunt de zorgverkopers bij de onderhandelingen met de zorgverzekeraars namens het UMCG; je bent onderdeel van het onderhandelteam. Je doet de financiële berekeningen voor offertes, rekent scenario’s door tijdens de onderhandelingen en stelt het prijsbeleid en vervolgens prijslijsten voor verzekeraars op.
Je bent verantwoordelijk voor het monitoren en analyseren van de productie ontwikkelingen ten opzichte van de afspraken met zorgverzekeraars. Daarnaast zorg je, in samenwerking met de zorgverkopers, voor naleving van alle gemaakte (contractuele) afspraken en beantwoord vragen van verzekeraars en afdelingen op basis van beschikbare data.

Je maakt (complexe) analyses in samenwerking met de medische afdelingen in het UMCG. Denk hierbij aan bijvoorbeeld markt- en portfolio analyses. Vervolgens vertaal je deze analyses in begrijpelijke taal voor zowel interne als externe partijen. Je adviseert gevraagd en ongevraagd vanuit je (financiële) expertise en kennis van (DBC)productstructuur en wet- en regelgeving.

Wat vragen wij

Je hebt grote affiniteit met cijfers en relevante ervaring met het analyseren van grote databestanden. Je bent in staat om snel problemen te doorgronden en op bondige en heldere wijze te presenteren Je weet je een nieuwe, complexe werkomgeving snel eigen te maken en vertelt al snel het verhaal van het UMCG. Hierbij is het van belang te weten en te voelen wat onze mensen in patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs drijft en verbindt en hoe zij in hun werk staan. Verder is onderstaande belangrijk voor deze functie:

- Je beschikt over een WO werk- en denkniveau (bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding op bedrijfseconomisch/bedrijfskundig gebied).
- Excellente kennis en ervaring met Excel en PowerPoint is vereist, kennis van R of de bereidheid om deze taal te leren is een pre.
- Aantoonbare kennis van DOT-productstructuur en zorgbekostiging is een vereiste.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen, overtuigingskracht en hebt gevoel voor het onderhandelingsspel.
- Je bent in staat een duurzame relatie met de zorgverzekeraar te onderhouden en tegelijkertijd op te komen voor de belangen van het UMCG.
- Je hebt oog voor marktontwikkelingen en bent bereid je hier nadrukkelijk in te verdiepen.
- Relevante werkervaring in een soortgelijke functie is een pre.
- Je herkent jezelf in de volgende competenties: analytisch sterk, resultaatgericht, accuraat, stressbestendig, proactief, organisatie- en omgevingsensitief, teamplayer.

Wat bieden wij

In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (32-36 uur per week), met uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Nienke Funke telefoonnummer (050)361 2250

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier