(Senior) Verpleegkundigen voor afdeling met combinatie psychiatrie en somatiek

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Een patiënt wordt opgenomen op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) in het UMCG met een hoog energetisch trauma. Patiënt is gesprongen onder invloed van een psychose en denkt nog steeds dat hij achtervolgd wordt. De patiënt heeft een aantal weken op de MPU gelegen en wordt overgeplaatst naar het UCP. De patiënt heeft naast zorg voor zijn/haar psychische aandoening ook hulp nodig bij ADL en het langzaam weer mogen belasten van beide benen. Gelukkig zijn wij er! Ben jij er ook klaar voor?

Patiënten met psychiatrische problematiek die in het ziekenhuis terecht komen, vallen vaak tussen wal en schip. Naast de consultatieve dienst opent vanaf het voorjaar 2021 de Medisch Psychiatrische Unit op E1VA in het Centraal Medisch Complex van het UMCG. Tegelijkertijd wil het UCP een nieuwe unit openen voor patiënten met een psychiatrische aandoening en somatische co-morbiditeit. Ook zal de unit voorzien in de behoefte aan bedden voor ouderen, second opinions en indien nodig voor een open bed voor een patiënt met acuut psychiatrische open opname-indicatie.

Het UCP heeft kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan. Wij combineren universitaire taken en ambities met klinische expertise op hoog niveau. Ons topreferente aanbod omvat gespecialiseerde zorgprogramma’s voor patiënten met stemmings- en angststoornissen, psychotische stoornissen, combinaties van psychiatrische en somatische ziekten en psychiatrische stoornissen bij ouderen. Via de psychiatrische consultatieve dienst, het team medisch psychologen en de binnenkort te realiseren Medisch Psychiatrische Unit is er intensieve betrokkenheid bij de behandeling van patiënten op andere afdelingen van het UMCG.

In het UCP werken bijna 600 gedreven en betrokken medewerkers voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis en vaardigheden aan jonge professionals een aantrekkelijk onderdeel vormt van het werken in een universitaire setting. Patiëntparticipatie en multidisciplinaire samenwerking zijn essentiële kenmerken van het UCP.

In 2023 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw aangesloten bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

Als verpleegkundige van de nieuwe verpleegunit verleen je zowel psychiatrische als somatische zorg aan patiënten met zeer uiteenlopende ziektebeelden. Het is een gemengde unit met specifieke focus op somatiek bij volwassenen en ouderen met een psychische aandoening.
Voor deze specifieke groep patiënten zijn de standaard protocollen vaak niet toereikend waardoor je over moet gaat tot een creatievere benadering. Hierin wordt van jou eigen initiatief gevraagd maar ook overleg en samenwerking aangemoedigd. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor patiënt, familie en voor alle betrokken disciplines. Soms is naast de psychiater ook de somatisch behandelaar betrokken, maar ook andere disciplines zoals verpleegkundig specialist, medewerkers vaktherapieën, diëtist en fysiotherapeut. Iedere patiënt heeft zo een eigen uiteenlopend behandelteam maar jij als verpleegkundige bent de centrale coördinator van zorg rondom de patiënt.

Naast de verpleegkundige zorg, begeleid je desgevraagd studenten.

Wat vragen wij

- Je hebt ervaring als verpleegkundige, bij voorkeur in een psychiatrische werksetting
- Je hebt een diploma HBO Verpleegkunde
- klinische ervaring is een pre
- Je bent bereid om in alle voorkomende diensten te werken
- Je vindt het leuk om samen een nieuwe afdeling te bouwen
- Je bent creatief en denkt in oplossingen

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag
(VOG)gevraagd.

Wat bieden wij

Met deze nieuwe afdeling bouwen we ook aan een nieuw team. Scholing en training worden afhankelijk van de wensen, kennis en expertise van het team aangeboden.
Je salaris bedraagt maximaal € 3.505,- bruto per maand voor een senior verpleegkundige (schaal 8a) en maximaal € 3.280,- bruto per maand voor een verpleegkundige (schaal 7) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Anita Prins telefoonnummer 06 2564 6051

Floor Kuikman telefoonnummer 06 5525 7207

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 februari 2021. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 26 februari en 4 maart 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier