Student Voedingsepidemiologie, stageplaats Lifelines

Afdeling

Lifelines

Werkomgeving

Ten tijde van de eerste onderzoeksronde (2006-2013) heeft Lifelines onder andere voedingsdata verzameld. Om de voedingsinname te meten is de voedselfrequentievragenlijst (FFQ) gebruikt. We zijn op zoek naar studenten die in verschillende opeenvolgende deelprojecten aan de slag gaan met het berekenen van de energie en macro- en micronutriënten van kinderen 8 t/m 12 jaar die de FFQ ingevuld hebben.

Dit project bestaat uit verschillende deelprojecten waarvan deelproject 1 grotendeels uitgevoerd is en er al voorbereidingen zijn gedaan voor deelproject 2. De data is geverifieerd en gevalideerd en er is een minimale cleaning uitgevoerd. Een uitvoerige cleaning van de data is de volgende stap.

Deelprojecten:
1. Verificatie en validatie van de ruwe data (duur 6 maanden; grotendeels uitgevoerd).
2. Uitwerking van de FFQ-items naar grammen per item en voedingsgroepen (syntaxen bouwen/aanpassen) (2-3 maanden; start zo snel mogelijk).
3. Variabelen omzetten naar NEVO product-codes en energie en macro- en micronutriënten berekenen (1-2 maanden; start ± september 2020).
4. Controle van de data op basis van VCP en GECKO Drenthe cohort (3 maanden; start ± januari 2022).

Voor deze stage zoeken we meerdere personen. Het is mogelijk tijdens je stage werkzaam te zijn voor meerdere deelprojecten. Per deelproject worden er andere werkzaamheden van je verwacht. Wij lichten de werkzaamheden per project graag aan je toe.

Functiebeschrijving

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Onderzoek helpt ons om meer inzicht te krijgen in (chronische) ziekten en kan helpen bij het vinden van oplossingen. In 2006 is Lifelines daarom gestart als grootschalig bevolkingsonderzoek onder meer dan 165.000 inwoners in Groningen, Friesland en Drenthe. We willen de deelnemers minimaal 30 jaar volgen. De Lifelines Biobank verzamelt data en lichaamsmateriaal. De verzamelde gegevens worden gebruikt om inzicht te krijgen in de factoren die van belang zijn bij het ontstaan en verloop van (chronische) ziekten. In oktober 2019 zijn we begonnen met de derde onderzoeksronde.

Wat vragen wij

Een leerzame stage bij een dynamische organisatie die volop in beweging is. Je krijgt daarbij ondersteuning en begeleiding van dr. Johanna Rienks, voedingsepidemioloog en projectmanager bij Lifelines en een epidemioloog werkzaam bij het UMCG. We verwachten daarnaast ook dat je zelfstandig werkt. Je krijgt daarbij de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om meer te leren over organisaties (wat houdt werken in) en over de inhoud van het vak. De derde onderzoeksronde biedt ook de kans om een kijkje te nemen bij de verzameling van data en lichaamsmateriaal op de onderzoekslocatie en de verwerking van het lichaamsmateriaal in het lab. Onze locatie is gevestigd in Roden. Voor deze stage is het noodzakelijk dat je deels op onze locatie werkzaam bent, maar je kunt ook deels op een andere locatie de werkzaamheden uitvoeren. Uiteraard vinden momenteel de meeste werkzaamheden online plaats.

Wat bieden wij

We zijn op zoek naar studenten met een achtergrond in voeding. Daarnaast vind je het leuk en heb je affiniteit met het analyseren en interpreteren van complexe data. Je hebt aandacht voor detail en werkt nauwkeurig volgens een voorgeschreven protocol. Daarbij interpreteer en controleer je steeds kritisch je handelingen en resultaten. In het kader van datakwaliteit documenteer je alles op een gestructureerde wijze. Daarnaast heb je ervaring in het gebruik van data verwerkingspakketten, bij voorkeur SPSS.

Kernwoorden die bij deze stageplek horen:
- Analytisch
- Nauwkeurig/accuraat
- Geconcentreerd werken
- Kritisch
- Resultaatgericht
- Verantwoordelijkheid
- Aanpakken
- Zelfstandig

Overige informatie
Je ontvangt een bruto stagevergoeding van € 334,- per maand bij een fulltime stage (36 uur per week) bij Lifelines, of naar rato bij een stage van minder uren per week. Het minimum aantal uren voor deze stage is 32 uur per week.

Contact
Op www.lifelines.nl vind je meer informatie over ons. Wil je graag iemand persoonlijk spreken, dan kun je ook altijd even bellen of een mail sturen. Neem in dat geval contact op met dr. Johanna Rienks, projectleider, via j.rienks@lifelines.nl of via (050) 361 5670 (e-mailadres niet gebruiken voor sollicitaties).

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt, vanuit het UMCG, een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De bevestiging vanuit het UMCG kan verwarrend zijn, daarom willen wij benadrukken dat het een stage bij Lifelines betreft. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Digitaal sollicitatieformulier