Neuroloog, fellowship Vasculaire Neurologie

Afdeling

Neurologie

Werkomgeving

De afdeling Neurologie is één van de medische afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en bestaat uit een verpleegafdeling, een polikliniek en de subafdelingen Kinderneurologie, Neuropsychologie en Klinische Neurofysiologie.

De afdeling Neurologie heeft diverse aandachtsgebieden: vasculaire neurologie, bewegingsstoornissen, neurotrauma, neuro-oncologie, MS en cognitieve stoornissen. De vasculaire neurologie is één van de drie speerpunten van de afdeling neurologie. Het UMCG is het tertiaire centrum voor patiënten met neurovasculaire aandoeningen en verzorgt alle intra-arteriële trombectomie behandelingen voor de regio Noordoost-Nederland.

Functiebeschrijving

Je taken bestaan uit het superviseren van arts-assistenten op de stroke care unit en spoedeisende hulp maar ook uit het verrichten van poliklinisch consulten bij patiënten met hoog complexe neurovasculaire aandoeningen. Daarnaast participeer je in de achterwachtdiensten gedurende de avonden, nachten en weekenden. Er is een goede samenwerking met de afdelingen (Interventie) Radiologie, Neurochirurgie, Cardiologie en Vaatchirurgie op het gebied van neurovasculaire aandoeningen. Wekelijks zijn er meerdere MDO’s (carotis, neurovasculair, PFO), waarin je participeert. Binnen de regio is er een goede samenwerking via het Stroke Netwerk Noord Nederland.
Er ruimte om te participeren in de wetenschappelijke neurovasculaire onderzoeksprojecten van de afdeling. Er wordt onder andere actief geparticipeerd in het CONTRAST onderzoeks-consortium. Daarnaast is er ruimte voor het geven van onderwijs aan A(N)IOS Neurologie en co-assistenten.

Wat vragen wij

Wij zoeken een neuroloog die recent de opleiding heeft afgerond, of dat binnenkort zal doen. Uit het CV blijkt een duidelijke interesse in vasculaire neurologie. Een afgerond promotietraject strekt tot aanbeveling.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Met ingang van 1 mei 2021 bieden wij een fellowship Vasculaire Neurologie aan voor twee jaar (0,7 fte). Bij gebleken geschiktheid is er een vooruitzicht op een vaste stafplek als vasculair neuroloog.

Onze groep bestaat op dit moment uit twee vasculair neurologen: dr. Maarten Uyttenboogaart en dr. Gert Jan Luijckx, ondersteund door een tweetal CVA verpleegkundigen, een verpleegkundig specialist en een physician assistant.

Het salaris bedraagt maximaal € 7.371,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met dr. Maarten Uyttenboogaart of dr. Gert Jan Luijckx, via telefoonnummer: (050) 361 2400, e-mailadressen: m.uyttenboogaart@umcg.nl/g.j.luijckx@umcg.nl (e-mailadressen niet gebruiken om te solliciteren).

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier