Hoofd Inkoop

Afdeling

Bureau Inkoop

Werkomgeving

De afdeling Inkoop van het UMCG bouwt mee aan de toekomst van gezondheid, in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en vervolgopleidingen. Het draagt bij aan het betaalbaar houden van de gezondheidszorg door de inkoop van materiaal, apparatuur, diensten en kennis efficiënt, doelmatig en rechtmatig te verzorgen. En het draagt bij aan de kwaliteit van de gezondheidszorg door ons in te zetten voor de beschikbaarheid van de juiste middelen, apparatuur en kennis op het juiste moment.

De afdeling Inkoop kent 2 klantgroepen: een team van medische inkoop en een team niet medische inkoop (zoals bouw, facilitair, ICT, inhuur en communicatie) en een team Ondersteuning. Het team Ondersteuning bestaat uit orderbeheer, contractbeheer en databeheer. De 2 klantgroepen zijn elk verantwoordelijk voor de strategische, tactische en operationele inkoop binnen het eigen werkveld. De teamleiders vormen samen met het hoofd Inkoop het MT van de afdeling. In totaal werkt er 35 fte op de afdeling.

Functiebeschrijving

Als hoofd Inkoop ben je verantwoordelijk voor de in te kopen middelen en diensten van het UMCG. Je vertaalt organisatiedoelen naar inkoopstrategie, -beleid en -plannen. Je geeft op een stimulerende en coachende wijze leiding aan de afdeling Inkoop en draagt zorg voor een verdere professionalisering van de afdeling Inkoop. Je vertegenwoordigt Inkoop zowel binnen als buiten het UMGC (o.a. NFU Procurement Board). Je bent het gezicht van Inkoop, dus goede communicatieve vaardigheden en verbinding maken met de interne klanten en de externe stakeholders is hiervoor van essentieel belang.

De primaire doelstelling van de afdeling is om de juiste middelen op het juiste moment beschikbaar te hebben voor de interne opdrachtgevers van het UMCG. De zorg, het onderzoek en onderwijs moeten immers altijd ongehinderd doorgang kunnen vinden. Daarnaast is het betaalbaar houden van de zorg en het voldoen aan de gestelde kaders (zoals wetgeving, kaders, convenanten waaronder o.a. LIR, MDR en IVDR) van groot belang. De afdeling is mede verantwoordelijk voor de supply chain waarbij je nauw samenwerkt met de opdrachtgevers, logistiek en financiën aan een optimale inrichting.

Wat vragen wij

Een kandidaat met ruime inkoopervaring, bij voorkeur in een medische omgeving. Je bent communicatief sterk en in staat om in een complexe omgeving met verschillende belangen goed te kunnen acteren. Je bent klantgericht en altijd op zoek naar de verbinding. Je wilt weten wat je klanten drijft, wat voor hen belangrijk is en je kunt goed omgaan met weerstand. Daarnaast heb je ervaring met veranderingstrajecten, het optimaliseren van de supply chain en complexe inkoopprocessen waaronder Europese aanbestedingen.

Je beschikt over een WO opleiding (economische of bedrijfskundige richting) en hebt minimaal 5-10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een aanbestedende instelling of in de medische wereld. Kennis van SAP wordt gezien als een pre.

Een selectie- of ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 100% (36 uur per week) met een proefperiode van een jaar, met uitzicht op vast. Afhankelijk van opleiding en relevante ervaring wordt een passend salarisaanbod gedaan. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Pieter Fennema telefoonnummer 06-2564 6433
p.fennema@umcg.nl
Frank Werkman telefoonnummer (050) 361 5659
f.werkman@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 16 mei 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier