Klantgroepcoördinator/Teamleider Inkoop

Afdeling

Werkomgeving

De afdeling Inkoop van het UMCG bouwt mee aan de toekomst van gezondheid, in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en vervolgopleidingen. De afdeling draagt bij aan het betaalbaar houden van de gezondheidszorg door de inkoop van materiaal, apparatuur, diensten en kennis efficiënt, doelmatig en rechtmatig te verzorgen. En de afdeling draagt bij aan de kwaliteit van de gezondheidszorg door ons in te zetten voor de beschikbaarheid van de juiste middelen, apparatuur en kennis op het juiste moment.
De afdeling Inkoop kent twee klantgroepen: een team van medisch/Lab/O&O-inkoop en een team niet-medische inkoop zoals bouw, facilitair, ICT, inhuur en communicatie. De twee klantgroepen zijn elk verantwoordelijk voor de strategische, tactische en operationele inkoop binnen het eigen werkveld. Binnen de klantgroepen werken inkopers en inkoopadministrateurs op een klantgerichte en efficiënte manier samen. De twee klantgroepen worden ieder aangestuurd door een klantgroepcoördinator/teamleider. Daarnaast is er een team ondersteuning dat vooralsnog onder het hoofd Inkoop valt. Beide teamleiders vormen samen met het hoofd Inkoop het MT van de afdeling.
Wij zoeken een teamleider die verantwoordelijk is voor het inkoopteam Medisch en met ons wil bouwen aan de toekomst van gezondheid, gaat helpen de ingezette veranderingen uit te voeren en de afdeling verder vorm te geven.

Functiebeschrijving

Je bent primair verantwoordelijk voor het inkoopteam Medisch. Je geeft op inspirerende en toegankelijke wijze leiding en sturing aan het team dat bestaat uit inkopers en medewerkers inkoopadministratie. Je hebt hierbij oog voor de verschillen tussen medewerkers en voor hun ontwikkeling. Je coacht medewerkers bij de uitvoering van hun werkzaamheden en bespreekt periodiek voortgang. Je bent gefocust op samenwerking zowel binnen het team als daarbuiten.
Samen met alle medewerkers ben je het gezicht van de afdeling Inkoop en verzorg je het interne relatiemanagement met de afdelingen van het UMCG maar ook extern naar leveranciers en vakinhoudelijke netwerken. Vanuit de informatie die wordt opgehaald vertaal je klantwensen en behoeften naar de juiste dienstverlening en verzorg je de prioritering en planning van inkooptrajecten. Je bent hierbij een goede gesprekspartner voor de afdelingen van het UMCG en de medewerkers. Je kunt je inleven in de uitdagingen waar zij voor staan en kunt de verschillende belangen tegen elkaar afwegen waarbij je ook oog houdt voor het algehele UMCG belang. Je volgt actief de ontwikkelingen in het inkoopvakgebied, vertaalt deze naar de praktijk van het UMCG en levert, samen met je team, een vakinhoudelijke bijdrage aan het opstellen en de uitvoering van het inkoopbeleid.

Wat vragen wij

Wij zoeken een proactieve, oplossingsgerichte en communicatief vaardige teamspeler met minimaal 5 jaar inkoopervaring en werkervaring in een vergelijkbare functie bij een aanbestedende instelling of in de medische wereld. Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding en vakinhoudelijke opleidingen (zoals Nevi I en II). Je bent klantgericht en nieuwsgierig ingesteld omdat je wilt weten wat klanten drijft en wat voor hen belangrijk is. Je zoekt oplossingen en maakt de verbinding. Daarnaast ben je een stevige persoonlijkheid die goed om kan gaan met weerstand, overtuigingskracht heeft en een hoge mate van organisatiesensitiviteit.

Wat bieden wij

Een boeiende en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid én ruimte voor eigen initiatieven. Het betreft een arbeidsovereenkomst van 100% (36 uur per week), voor eerst één jaar met uitzicht op een vast contract.
Het salaris bedraagt maximaal € 6.122,- bruto per maand (schaal 12) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Bart Bremer telefoonnummer 06 5127 5863

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 18 maart 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier