Patholoog

Afdeling

Pathologie & Medische Biologie

Werkomgeving

De afdeling Pathologie en Medische Biologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt gevormd door ca. 250 medewerkers die vanuit gelijkwaardigheid en verbondenheid zowel binnen het UMCG als in de regio samenwerken. Hierbij is de afdeling regionaal en (inter)nationaal een toonaangevend expertisecentrum en er wordt gestreefd naar het leveren van topreferente patie¨ntenzorg, het uitvoeren van innovatief translationeel en toegepast wetenschappelijk onderzoek, het geven van state-of-the-art onderwijs alsook het tonen van klinisch leiderschap.

Met een achterland van 3.6 miljoen inwoners, vervult het UMCG een belangrijke regionale taak. Binnen de afdeling Pathologie van het UMCG werken momenteel 18 pathologen, 5 KMBP'ers en 5 researchstafleden. We voeren onze kerntaken uit in samenwerking met de pathologie afdelingen van de Treant Zorggroep, het Martini Ziekenhuis en met Pathologie Friesland binnen de Stichting Pathologie Noord-Nederland. Hoogwaardige diagnostiek vindt plaats binnen alle gangbare academische aandachtsgebieden. De afdeling is (intern)nationaal toonaangevend op het gebied van de moleculaire diagnostiek en digitale pathologie en beschikt over een hoogwaardige infrastructuur en faciliteiten. In het opleidingscluster Noord-Nederland zijn gemiddeld 12 AIOS Pathologie werkzaam. De sectie participeert actief in de hoog gewaardeerde onderwijscurricula voor geneeskunde, tandheelkunde en biomedische wetenschappen studenten en verschillende HBO en MBO opleidingen. Het wetenschappelijk onderzoek van de sectie is geconcentreerd in een aantal hoofdlijnen binnen de oncologische en niet-oncologische pathologie, met goede kruisbestuiving met de medische biologie, binnen het UMCG als ook regionaal en (inter)nationaal.

Functiebeschrijving

Wegens pensionering van één van onze pathologen, zijn wij op zoek naar een patholoog met als primair aandachtsgebied de bot- en weke delen pathologie met aantoonbare ervaring en (inter)nationale erkenning. Ook op wetenschappelijk gebied heb je een track record en ben je aantoonbaar in staat je eigen onderzoekslijn verder vorm te geven. Daarnaast ben je een stimulerend docent en ben je bereid actief te participeren in hoogwaardig onderwijs en eventueel in managementtaken. Daarnast participeer je in de opleiding van de AIOS'en. Verder heb je uitstekende contactuele eigenschappen en ben je ook in staat regionaal bruggen te slaan en je netwerk hier verder uit te bouwen op duurzame wijze.

Wat vragen wij

De afdeling Pathologie wordt ervaren als een prettige werkomgeving met volle mogelijkheid tot samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit je expertise en ambitie krijg je alle ruimte je carrière verder vorm te geven. Afhankelijk van opleiding en relevante ervaring wordt een passend salarisaanbod gedaan. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: prof. dr. Stefan Willems, afdelingshoofd Pathologie en Medische Biologie, te bereiken via telefoonnummer: (050) 361 0020.

Extra informatie
Onderwijs- en opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland
Informatie Groningen

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier