Onderwijskundige voor de medische vervolgopleidingen

Afdeling

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO)

Werkomgeving

Het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) is het instituut van het UMCG dat zich richt op de professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding van studenten en (toekomstige) medewerkers in de zorg. Vanuit de domeinen Academische opleidingen en Medische Vervolgopleidingen, Zorgopleidingen en Leven Lang Leren verzorgen we een breed aanbod aan opleidingen, bij- en nascholingen, trainingen en coaching en bieden we advies en begeleiding bij de innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten.

Domein Academische Opleidingen en Medische Vervolgopleidingen (AOMV), Leerhuis MVO
Het UMCG wil elke patiënt de best denkbare zorg bieden. In het UMCG willen we daar elke dag beter in worden; we willen leren en ontwikkelen. Het Leerhuis Medische Vervolg Opleidingen (MVO) helpt dit doel te realiseren met kwalitatief hoogwaardige ondersteuning van de opleidingen. Dit doen we primair in het UMCG en binnen onze OOR NO regio, maar ook daarbuiten.
Het Leerhuis levert professionele ondersteuning aan iedereen die bij de opleidingen betrokken is. Dat doen we als team in verbinding met elkaar, de A(N)IOS'sen, de COC, opleiders, prodecaan onderwijs en opleiding, OOR NO regio en vele anderen.

Ben jij in staat onze visie en doelen te vertalen naar de praktijk, wil jij actief een bijdrage leveren aan opleidingsvraagstukken van onze klanten en samen met ons oplossingen bedenken? Wil jij ons team versterken en ons helpen met de doorontwikkeling van het Leerhuis MVO? Dan willen we erg graag dat jij deel uit gaat maken van ons team!

Functiebeschrijving

Je ondersteunt de medische vervolgopleidingen in het UMCG op een professionele onderwijskundige manier; actief en proactief en als verbindende maar ook kritische partner. Jouw kennis en inzet dragen er toe bij dat we de AIOS een vertrouwd en veilig leerklimaat kunnen bieden. Het borgen daarvan en het borgen van de kwaliteit van de opleiding staat buiten kijf. Je daagt de omgeving waarin je werkt uit om vanuit samenwerking en respect met elkaar te blijven innoveren en optimaliseren. Immers, we denken dat het elke dag beter kan en dat we elke dag met en van elkaar kunnen leren. Hetgeen we leren willen we delen met anderen, binnen de context van het UMCG en door onderzoek en publicaties toegankelijk te maken voor anderen. Je partners zijn divers, van A(N)IOS'sen tot opleiders, van collega’s tot bestuurders, van kwaliteitsfunctionarissen tot OOR NO partners.

Concreet ben je het eerste aanspreekpunt voor de aan jou toegewezen opleidingen. Je ondersteunt daarbij de opleidingsvakgroep, monitort de kwaliteit, voert jaargesprekken, neemt deel aan proefvisitaties, en verbindt je nadrukkelijk met de A(N)IOS van deze opleidingen. In de breedte ondersteun je de COC en de AIOS-vereniging door jaarlijkse evenementen te organiseren zoals het Opleidingsfestival. Binnen het Leerhuis trek je actief een aantal portefeuilles die we in overleg bepalen, (bijvoorbeeld ontwikkeling discipline overstijgend onderwijs).

Wat vragen wij

We zoeken een enthousiaste, creatieve, positieve, humorvolle, stressbestendige, relativerende, innoverende, samenwerkende collega. Je bent adviserend, coördinerend, stimulerend, initiërend en coachend al naar gelang het vraagstuk. Je bent helder in je communicatie en bent, op meerdere niveaus, een goede gesprekspartner. Je hoeft niet het schaap met de vijf poten te zijn. Je hebt een afgeronde onderwijskundige wetenschappelijke opleiding en je hebt reeds expliciete ervaring met begeleiding van opleidingen, bij voorkeur de medische vervolgopleidingen.

De komende jaren willen we verder werken aan het Leerhuis MVO. We vragen dan ook enthousiasmerende daadkracht om hier gezamenlijk vorm en inhoud aan te geven. Verder verwachten we dat je zo snel als mogelijk ons team komt versterken.
We vragen je om datgene wat je ons te brengen hebt, als reactie op het beeld wat we hiervoor beschrijven, met ons te delen op een manier die bij je past dat mag bijvoorbeeld in een brief, maar ook in een filmpje van maximaal vijf minuten of iets anders waar jij je senang bij voelt, en waarbij je laat weten waarom juist jij onze collega moet worden. Voeg daar altijd wel een uitgewerkt CV bij. Wanneer je een filmpje wilt sturen vragen we je om de link naar het filmpje te plaatsen in je CV (s.v.p. het filmpje zelf niet meesturen).

Wat bieden wij

Wij bieden je een uitdagende werkomgeving binnen een Universitair Medisch Centrum. Het UMCG neemt verantwoordelijkheid op alle kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en opleiden. Juist in het opleiden van onze toekomstige medisch professionals kent en neemt het UMCG een grote verantwoordelijkheid. We bieden je een arbeidsovereenkomst die eerst tijdelijk (een jaar) is, maar met de intentie om deze (bij wederzijds goedvinden) om te zetten naar een vast dienstverband. Het betreft een dienstverband voor 32-36 uur per week. We bieden je, afhankelijk van je ervaring en huidige salaris, een inschaling in schaal 10 (max. € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Het UMCG biedt onder andere:
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
- Een lage werknemersbijdrage voor je pensioen en aantrekkelijke collectieve regelingen zoals de zorgverzekering
- Een CAO á la carte waarmee je gebruik kunt maken van fiscale regelingen zoals het fietsplan
- Diverse mogelijkheden en regelingen voor ontwikkeling en opleidingen

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jelle Prins (e-mailadres niet gebruiken om te solliciteren)
j.t.prins@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier