Fellow Oogarts, specialisatiegebied uveïtis/retina

Afdeling

Oogheelkunde

Werkomgeving

Op de afdeling Oogheelkunde van het UMCG zetten ruim 120 enthousiaste medewerkers zich dagelijks in voor de derdelijns oogheelkundige zorg voor de inwoners van Noord- en Oost-Nederland. Patiëntvriendelijkheid, kwaliteit en doelmatigheid staan bij ons hoog in het vaandel. Met elkaar zien we poliklinisch jaarlijks 50.000 patiënten, doen we 8.000 behandelkameringrepen en 4.000 operaties, vrijwel allemaal in dagbehandeling. In voorkomende gevallen beschikt de afdeling over een aantal klinische bedden. De afdeling telt 15 oogartsen, alle oogheelkundige subspecialismen zijn vertegenwoordigd en worden in principe door tenminste 2 oogartsen verzorgd en daarmee leveren we een hoogwaardig en compleet palet derdelijns zorg; iets waar we trots op zijn.

Trots zijn we ook op ons internationaal toonaangevend onderzoek en de brede, complete opleiding; er zijn op de afdeling 20 AIOS. De oogartsen werken nauw en laagdrempelig samen, onderling, met de overige disciplines op de afdeling, collega-specialisten uit het eigen ziekenhuis en de verwijzers. Voor de opleiding wordt samengewerkt met ziekenhuizen in Deventer, Zwolle, Scheemda en Sneek. Voor zeldzame aandoeningen wordt samengewerkt met verschillende UMC’s elders in het land.

Functiebeschrijving

Als fellow oogarts lever je een bijdrage aan de subspecialistische klinische zorg, de algemene oogheelkunde o.a. via supervisie en opleiding van de AIOS en het onderwijs voor studenten geneeskunde en de medewerkers van de afdeling. Je ontwikkelt jezelf tot een subspecialist op het gebied van uveitis en retina (zowel beschouwend als chirurgisch).

Wat vragen wij

- Een enthousiaste en ambitieuze clinicus die de oogheelkunde in haar volle breedte beheerst en specifieke kennis dan wel aantoonbare belangstelling heeft voor uveitis en/of retina.
- Academische nieuwsgierigheid en affiniteit met onderwijs en opleiden.
- Affiniteit met het beschouwende deel van de oogheelkunde en vasthoudendheid als het gaat om het doorgronden en optimaal behandelen van patiënten met complexe casuïstiek.
- Precisie en uitstekende chirurgische vaardigheden.
- Gepromoveerd zijn of aantoonbare plannen daartoe hebben strekt tot aanbeveling.
- Goede communicatieve vaardigheden en een houding die past bij de afdeling waarbij een open samenwerking met collegae en andere disciplines gezien wordt als sleutel tot kwaliteit.

Wat bieden wij

Het betreft een fellowship van in principe 2 jaar (1 fte). Bij gebleken geschiktheid behoort een vast dienstverband na het fellowship tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt maximaal € 7.371,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Prof. Dr. Nomdo Jansonius telefoonnummer (050) 361 2510

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 1 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier