(Senior) verpleegkundige Centrum voor Revalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

Elke dag helpen we bij het UMCG Centrum voor Revalidatie volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en werkgebied. Met 775 collega’s werken we vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur. Zo kunnen we de best mogelijke zorg te bieden. We stellen de persoonlijke doelen van de patiënt daarbij centraal.

We werken vanuit 2 locaties; locatie Beatrixoord in Haren en de polikliniek Vorm en Beweging in het UMCG in Groningen. In ons centrum behandelen we patiënten met aandoeningen zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel en patiënten met hart- en longziekten en diabetes. Dit doen we zowel klinisch als poliklinisch. We werken daarbij samen met andere afdelingen binnen het UMCG, andere ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatiecentra en de Rijksuniversiteit Groningen.

Op locatie Beatrixoord zijn de interdisciplinair werkende behandelteams samengesteld rond ziektebeelden. De verpleegafdelingen B0 en C4 vallen onder het Neuro Revalidatie Cluster (NRC) waar alle neurologische diagnosegroepen verblijven verdeeld over 2 afdelingen. Op de afdeling B0 ligt de focus op patiënten met een dwarslaesie en neuro musculaire aandoeningen. Daarnaast worden er klinische patiënten met de diagnose amputatie en trauma verpleegd. Op C4 revalideren patiënten na niet aangeboren hersenletsel. De gevolgen van deze aandoeningen kunnen het dagelijkse leven enorm beïnvloeden. Revalideren is leren omgaan met de problemen die op dat moment door de aandoening worden ervaren. De basishouding daarin is aansluiten bij wat voor een patiënt belangrijk is en de patiënt versterken in dat wat hij zelf kan of in zijn dagelijks leven nodig heeft.

Op de verpleegafdelingen C3 en B3 revalideren hart-, long- en diabetespatiënten en werken we aan terugkeer in hun eigen dagelijkse leven. Dit is een afdeling waar we te maken hebben met patiënten met chronische aandoeningen, waarbij er bijkomende problematiek is op somatisch en/of psychisch gebied waarvoor een interdisciplinaire revalidatie aanpak noodzakelijk is. Verpleegkundigen hebben hier een belangrijke rol in.

Deze vacature wordt gesteld voor afdeling C4. Een afdeling met 30 klinische bedden. Binnen ons team staan patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit hoog in het vaandel. Om de mogelijkheden op dit gebied uit te bouwen zijn wij op zoek naar een dynamische, enthousiaste verpleegkundige die stevig in de schoenen staan en met een frisse blik nieuwe ideeën inbrengen. Wanneer jij jezelf in dit profiel herkent ben je van harte welkom om te solliciteren!

Functiebeschrijving

- Je bent verantwoordelijk voor alle facetten binnen het verpleegkundig proces.
- Je bent verantwoordelijk voor het verpleegkundig proces van de aan jou toegewezen patiënten.
- Je werkt samen met collega verpleegkundigen en andere disciplines.
- Je bent verantwoordelijk voor een goed zorgklimaat, wat tot uiting komt in een respectvolle bejegening, aandacht voor individuele wensen en behoeften van de patiënt en het begeleiden van de patiënt en het systeem.
- Je stelt de zorgvraag vast en plant, organiseert en coördineert de uitvoering van zorg op korte en langere termijn, ook de aandacht voor nazorg is hierbij van belang.
- Je hebt aandacht voor de psychosociale begeleiding van de aan jou toegewezen patiënten en hun familie.
- Je participeert in het interdisciplinaire team en neemt actief deel aan diverse overlegvormen.
- Je hebt ideeën over de ontwikkeling van afdelingsbeleid en neemt desgevraagd deel aan werkgroepen en projecten.

Wat vragen wij

- Een verpleegkundige beroepsopleiding.
- Inschrijving in het BIG-register.
- Bij voorkeur kennis van en ervaring met de diagnosegroep.
- Je hebt een basisattitude die gericht is op eigen regie en zelfmanagement van de patiënt.
- Je biedt waar mogelijk verpleegkundige zorg ‘met de handen op de rug’.
- Je werkt in alle voorkomende diensten volgens rooster.
- Je bent bereid om verantwoordelijke diensten te draaien in avonduren en de weekenden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst van 28 - 36 uur per week. Je salaris bedraagt maximaal € 3.280,- (verpleegkundige, schaal 7) of maximaal € 3.505,- (senior verpleegkundige, schaal 8A) afhankelijk van opleiding en ervaring, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-UMC.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Rika Apol, Leonie Nijenhuis of Gerrie Verschoor telefoonnummer 06-5525 7008

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 25 januari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier